Mitsubishi Carisma: ik wil zelf mijn distributieriem en rol vervangen, help!

Bouwjaar: 1998

Ik ben een technisch aangelegde jongeman die van alles een beetje weet en van niets alles. Ik heb vroeger gesleuteld aan mijn brommer, nooit met ontsteking of 4-tact motoren bezig gehouden. Omdat ik nu net werkloos ben en dus wel tijd heb , maar wat minder geld, zou ik graag zelf mijn distributieriem, spanrol en andere riemen willen vervangen. Is dit met wat handigheid, een hoop intelligentie, maar zonder kennis en ervaring te doen? Heeft u tips voor mij, heb ik speciale gereedschappen nodig, bestaan er technische boeken voor carisma 1.6 GL uit 1998 (vraagbaak heeft wel de lancer en galant, maar niet de carisma, uitgave 1994)? Is iemand bereid mij hierbij te helpen en het mij te leren in ruil voor wat hulp in de garage zoals administratie, onderdelen ophalen, auto's naar APK brengen, en dergelijke? (ik woon in de buurt van Rotterdam).
Alvast bedankt! Frans

FransStevens

Geplaatst door FransStevens (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abunsc (0), 18 jaar geleden

Hoi Frans!

Ik heb samen met mijn broer de distributieriem van mijn Carisma 1.6 HB uit 1998 vervangen (180.000 km). Mijn broer had wel vaker een distributieriem vervangen, maar nooit van een Carisma. We hadden de beschikking over een brug die tevens de mogelijkheid had om het motorblok te ondersteunen. Een van de motorsteunen moet losgemaakt worden.
Bij mij waren watersporen te zien en hebben we besloten ook de waterpomp te vervangen. De aandrukrol hebben we ook vervangen. De nieuwe onderdelen draaien duidelijk beter rond dan de oude.

Er zit heel wat werk in, maar het is gelukt. Met logisch nadeken kom je een heel eind. Na vervangen rij je naar huis met nieuwe riem en je merkt er helemaal niets van...

Ik heb een digitale engels talig werkplaatshandleiding. Er staan maar 3 pagina's in over het vervangen van de distributieriem. Mail mij even als je hem wil hebben.

Als je nog meer wilt weten, laat het dan even horen.


Anton

FransStevens (0), 18 jaar geleden

Hoi Anton,
Bedankt voor je reaktie. Ik ben zowiezo zeer geinteresseerd om het werkplaatshandboek in te zien en als ik er wat kopien uit mag maken zou ik ook erg blij zijn. Misschien dat je even een mailtje naar me kan sturen hoe ik contact met je opneem. Mijn emaiadres vind je in mijn profiel als je op mijn naam klikt. Wellicht als je tijd hebt dat ik dan langs kom en dat je zo kan aanwijzen wat er ongeveer allemaal los gesloopt moet worden voordat e.e.a. vervangen kan worden. Garages zijn niet zo dol op "eigenwijze doe-het-zelvers waar ze niets aan verdienen" dus daar hoef ik het niet te vragen. Ik kan bijvoorbeeld een krik onder de motor steunen als ik er verder gewoon bij zou kunnen dan.(?). Hoeveel werk zat er in?
Groeten,
Frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.