Mitsubishi Carisma: Schakelen versnellingen

Bouwjaar: 2005

Carisma turbo diesel bj 1998 schakelt moeilijk in achteruit (zit soms in eerste) en in vijfde (als je niet oplet zit je in derde).
Heeft volgens mij iets te maken met speling op de overbrenging naar de versnellingsbak gezien het om de buitenste versnellingen gaat.Heeft iemand ervaring welke onderdelen slijtagegevoelig zijn?Wagen heeft 180000 km.Er is in de garage al twee keer aan geprutst zonder echt resultaat

Roland10244

Geplaatst door Roland10244 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wim12216 (0), 18 jaar geleden

hallo daar als je de schakelstang aan de bakzijde loshaalt zit een boutje door de gaffel dan zie je aan de boven en onderzijde een wit plastic busje. verwijder deze dan zie je een metalen busje, slijp ongeveer twee milimeter van het busje af en zet de boel weer in elkaar het probleem is verholpen.
met vriendelijke groet Wim.

Roland10244 (0), 18 jaar geleden

Heb de beide kunststofbusjes vervangen.Wagen schakelt weer goed.
Bedankt voor de tip

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.