Mitsubishi Space Star: Inhouden motor 1.8 GDI

Bouwjaar: 1999

De auto houdt soms in en stottert. De auto is al vele malen naar de garage geweest om het gasklephuis schoon te maken. Het lijkt of het probleem telkens weer terugkomt. Is er een permentere manier om dit probleem op te lossen? Motor heeft slechts 70 dkm gereden! De garage zegt dat er sprake is van vervuiling van het gasklephuis. Telkens wordt gezegd dat ik hoger in de versnellingen door moet trekken en anders Shell V-power moet tanken. Dit lijkt mij toch een beetje onzin, daar dit bij mijn vorige auto's nooit hoefde te doen. Gaarne bericht, daar ik de auto een beetje zat begin te worden!

Frans205

Geplaatst door Frans205 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Een GDi motor draait met een luchtoverschot, dit veroorzaakt, net als bij een dieselmotor, roetuitstoot. Deze roetdeeltjes die in de motorolie terechtkomen, zorgen via de carterontluchting voor een verstopping/vernauwing in je inlaatspruitstuk. De Mitsubishi dealer heeft een speciaal apparaat om deze kanalen te reinigen. Dit is de eerste keer garantie (ongeacht leeftijd/kilometers). In combinatie met nieuwe motorsoftware en een juist afgestelde brandstofdruk moet het probleem bijna geheel verdwenen zijn (eigen ervaring). Kleine schokjes bij een constante snelheid zal je altijd houden, dit is namelijk de overgang naar een arm mengsel. Aangeraden wordt ook om een volsynthetische motorolie 10w30 te gebruiken na het reinigen van de inlaatkanalen !!

Dus, naar je dealer toe !! Succes!!

En als je eigen dealer dit niet ziet zitten, kunnen we het bij ons bedrijf altijd doen!!!! :-)))

ishaarparts (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Frans laat de dealer het brandstof drukken meten van bijde pompen de gdi is uitgevoerd met twee benzine pompen achter in de tank is elektrisch en op de moter is hydraulisch (mechanisch) het komt meestal voor bij GDI motoren dat de pomp op de motor stuk gaat
Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.