Mitsubishi Carisma: Inhouden-stotteren

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: GDI 18.0

Heb sinds een paar maanden een Carisma met een GDI blok. Zoals je kunt raden heb ik ook last van de GDI Perikelen dus stotteren en inhouden bij bepaald toerental. Stationair loopt hij ook onrustig tussen de 250 en 750 toeren. Hier heb ik niet zoveel problemen mee, maar wel met het inhouden.
Bij normaal rijden heb ik nergens last van het komt alleen voor wanneer je tussen de 2000 en 3000 toeren rijd.

Het gasklep is volgens de dealer schoongemaakt echter blijft het zelfde probleem zich voor doen.

Kan mij iemand uitleggen hoe ik het gasklep zelf schoonmaken. Of heeft iemand nog een andere oplossing voor het probleem.

Qau benzine tank ik V power of Super plus 98.

Boerke.boer

Geplaatst door Boerke.boer (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

delpa31 (0), 15 jaar geleden

Heb zelf lange tijd interesse gehad in een gdi want ik ben mitsu-fan.
De techniek is zeer geavenceerd, probleem is dat de europese benzine veel minder schoon is dan in Japan, daar lopen de gdi-motoren probleemloos.
Gasklep reinigen helpt maar kort, garagebedrijven hebben hier een speciale reiniginsvloeistof voor.
Mijn Lancer (geen gdi) heeft ook vaak last vervuilde gasklep.
gr. Paul.

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Kunnen 3 dingen zijn.

- Gaspklep vervuilt.
- Inlaat vervuilt.
- Gasklep niet goed ingeleert.

Ik zal als ik jou was gewoon beginnen met je gasklephuis reinigen en opnieuw inleren is het goedkoopst en voor die inlaat zal je naar de dealer moeten.

Gasklephuis Reinigen.
Je haalt de inlaat los van het gasklep huis dan zie je een goudkleurig plaatje die kan draaien. Als je hem voorzichtig de goedekant op drukt is er niets aan de hand. Achter die klep zie je zwarte troep zitten dat moet je gewoon zo veel mogenlijk weg halen met bijv. Shuma of Remreiniger of een ander schoonmaak middel dat vervliegt zodat het niet in de motor komt. Dan de inlaat er weer op. dan is je gasklephuis gereinigd.

Gasklep Opnieuw inleren.
MIN pool los halen even los laten liggen advies ongveer een minutje of 5 en dan er weer op en auto voor 30 min stationair laten lopen zonder verbruikers aan. En dan is die opnieuw ingeleert.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.