Mitsubishi Colt: inschakelen multiriem !

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Weet niet of ik het onderwerp juist omschreven heb, maar het komt hier op neer. Ik heb sinds kort een Colt uit 2011 gekocht. Ben er zeer tevreden mee, loopt lekker. Maar 1 ding zint mij niet. Op moment dat de aanjager aanstaat, slaat zo ongeveer om de minuut de multiriem in/aan. Staat de aanjager niet aan, is er niets aan de hand.(logisch). Het schakelt continu. Volgens de zaak waar ik de auto gekocht heb, is dit normaal. Multiriem slaat aan en uit wanneer ik de airco inschakel. Is dit normaal? M.i. niet.
Hopelijk heb ik e.e.a. duidelijk omschreven, en kan iemand mij duidelijkheid verschaffen.
Alvast bedankt voor evt. antwoorden

wmpi

Geplaatst door wmpi (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 9 jaar geleden

De multiriem schakeld niet in en uit....de airco compressor wel.
En dat is waarschijnlijk omdat de vullingsgraad van het koudemiddel te laag is.

vierstr (0), 9 jaar geleden

Zet de rechtse knop met het symbool van de voorruit net naast het symbool van de voorruit naar links, dan is meestal het schakelen van de airco uitgeschakeld.
Bij mij tenminste wel, ik heb een colt uit 2012. (dit is mijn derde colt).

Jan

wmpi (0), 9 jaar geleden

Hallo Hans4040,

Dat is wat de verkoper mij vertelde vwb de multiriem. Bij de proefrit was dat schakelen/tikken al opgemerkt door mij, toen vertelde hij ook over misschien een te laag niveau van de airco. Zou opgelost worden, is dus n.a.w. niet gebeurd. Ga komende week naar de monteur van de verkoper, kijken wat daar uit komt. Ik laat nog iets weten.

wmpi (0), 9 jaar geleden

Hallo vierstr,

Zal eens proberen wat je omschrijft, laat z.s.m. iets weten of dit het misschien is. Ben geen expert, maar ik denk dat het te maken heeft met een te laag niveau van het koudemiddel zoals Hans4040 omschrijft. Maar goed, alle evt. oplossingen zijn welkom. Nogmaals, laat z.s.m. iets weten.
Gr, Wim

wmpi (0), 9 jaar geleden

Door omstandigheden niet eerder in de gelegenheid geweest om te reageren. Bij deze. Het (continu) aanslaan van de aircopomp terwijl de aanjager op de voorruit staat, gebeurd automatisch. Is "electronisch" geregeld! Mitsubishi heeft bedacht dat de voorruiten z.s.m. ontwasemd dienen te worden. Indien de aanjager niet op de voorruit gericht staat, dan gebeurd dit niet. E.e.a nagevraagd bij de dealer. Oké, het zij zo. Heeft niets te maken met een te laag vloeistof niveau of iets dergekijks.
In ieder geval voor diegene die hebben meegedacht, bedankt.

wmpi (0), 8 jaar geleden

einde topic, heb 10/11/2014 reeds aangegeven wat volgens de dealer de 'oorzaak" is. en heb iedereen bedankt voor het meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.