Mitsubishi Eclipse: Koeling

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb 'n probleem met mijn koelsysteem. Tijdje terug was ik in regenachtig weer aan het rijden toen ik zag dat er stoom onder mijn motorkap vandaan kwam. Ik de auto stilgezet, motorkap open, zag vervolgens dat er stoom uit mijn radiateurdop kwam. Bleek er te weinig koelvloeistof in te zitten. Heb water erin gegooid en ben naar de garage gereden. Volgende dag gingen we kijken wat er was.

Wat bleek:

-De onderste slang van de radiateur blijkt koud te zijn, ook als de auto warm is gereden
-Waterpomp zag er beetje nat uit
-Radiateur was heel erg warm

Dus hebben we de thermostaat, de waterpomp, koelvloeistof vervangen en de radiateur doorgespoeld. Vervolgens hebben we de auto weer warmgereden. Toen bleek de onderste slang nog steeds koud te zijn, de bovenste warm en de radiateur heel erg warm (ik moet wel bij zeggen dat de radiateur maar voor de helft warm was). Heeft iemand 'n idee wat het kan zijn? De kachel word warm, temperatuurmeter is ook mooi en er werd geen stoom meer uit de radiateurdop geblazen.

Met vriendelijke groeten,

Wais

[url=http://img21.imageshack.us/my.php?image=...][img]http://img21.imageshack.us/img21/3488/ec...[/img][/url]

wais

Geplaatst door wais (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Eclipse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Highway (135) PRO, 15 jaar geleden

Is er wel een probleem? De onderste slang koud betekent dat het koelwater goed gekoeld wordt en de motor kan koelen. De bovenste slang heet is het hete koelwater dat naar de radiateur stroomt om af te koelen.
Ik denk dat je probleem is opgelost en je nergens zorgen over moet maken.

wais (0), 15 jaar geleden

Hallo Moderator,

Bedankt voor uw uitleg:D. Dus het kan gewoon zijn dat het probleem al is opgelost? Ik heb heel wat forums over dit onderwerp afgezocht en inderdaad; koude onderste slang hoeft niet te betekenen dat er niet goed wordt gekoeld. Ik zal zo gewoon verder rijden en mocht er toch weer stoom uit de radiateurdop komen, dan kom ik er nog op terug.

Met vriendelijke groeten,

Wais

wais (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Nu heb ik weer wat met mijn koelsysteem. Na 20 km rijden zette ik de auto stil en zag dat er wat koelvloiestof onder de auto lag (van mij). Expansievat zat helemaal vol en ook toen ik de radiateurdop afdraaide zat er bijna tot het rand toe koelvloiestof. Dag eerder had ik wat koelvloiestof in het expansievat bijgegooit. Is het mogelijk dat ik teveel erin heb gedaan en dan het systeem teveel aan koelvloeistof vanzelf eruit gooit? (ik heb ook de onderste slang gevoeld en die was koud maar de temperatuurmeter stond mooi recht en onderweg geen problemen gehad)

Met vriendelijke groeten,

Wais

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Eclipse of stel zelf een nieuwe vraag.