Mitsubishi Galant: koelvloeistofprobleem

Bouwjaar: 1999

Hallo allemaal,
Sedert anderhalf jaar ben ik in het bezit van een Mitsubishi Galant wagon met een 2 L turbodiesel motor . Bij aanschaf had ie 111000 km gelopen . De teller staat nu op 152000 .De auto rijdt probleemloos , echter wanneer ik een caravan of een aanhangwagen aankoppel , begint de koelvoeistof na ca.100 km gereden te hebben in het expansievat over te lopen . Voor het eerst heb ik dat meegemaakt bij km.st. 119000 . Probleem doet zich alleen voor bij belasting ! Thermostaat en zelfs de radiateur zijn reeds vervangen . Motor is afgeperst (op druk gezet) CO2-meting in de koelvloeistof heeft ook nog niks opgeleverd .Wij zouden graag met de caravan op vakantie willen gaan . WIE WEET RAAD ??
M.VR.GR. Danny

dan456

Geplaatst door dan456 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

al geprobeerd om de airco erbij aan te zetten, dan loopt de koelvin van d airco ook constant mee, extra luchtkoeling door de radiateur....

peter8765 (0) PRO, 18 jaar geleden

Soms kunt ge beter een grotere radiator plaatsen! Voor sommige landen wordt dat zelfs al in de fabriek gedaan. Wat je wel kan doen is de thermostaat er uit halen en de koelventilators overbruggen met een schakelaar, zadat je ze man. al op voorhand kunt inschakelen en ZEKER de airco aflaten (slikt vermogen en geeft dus extra warmte!) Ben je zeker dat die ventilators alle 2 goed meedraaien!

erikvb (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien maar een idee maar nadat je de motor hebt warm gereden een cylinderlektest uitvoeren door luchtdruk in je cylinder te zetten met perslucht en dan alles controleren is echter een maar aan is niet echt een werkje om zelf te doen maar misschien wordt je er wel wijzer van want als ik dit verhaal lees gaan mijn gedachten richting koppakking wat je trouwens bij een diesel motor niet in de koelvloeistof kunt meten want stoot weinig co2 uit succes ermee erik

dan456 (0), 18 jaar geleden

Ik laat volgende week mijn koppakking vervangen , dan zal ook de cilinderkop op evt lek getest worden . Ik hoop in ieder geval dat dan mijn probleem opgelost zal zijn . Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.