Mitsubishi Galant: motor valt uit bij koude motor

Bouwjaar: 2000

Bij starten van koude motor gaat alles goed. Het stationaire toerental is iets boven de 1000 rpm. Als de motor warm is gaat ook alles goed. Het stationaire toerntal is 900 rpm

Het probleem doet zich voor 30 seconden tot 2 minuten na het starten van de koude motor. Ik ga rijden, laat het toerental oplopen to 2500 toeren. Dan laat ik het gas los en trap de koppeling in. Het toerental zakt nu tot ver onder de 900 rpm. Soms pakt de motor weer op als het toerental 500 rpm is.dan loop hij weer op to 1000 rpm Vaak gebeurt dat ook niet, en dan slaat hij af. Even de koppeling op laten opkomen volstaat om de motor weer te starten.

Als de koppeling ingetrapt wordt (warme motor) dan zakt het toerenttal normaal snel tot 1000 rpm. Bij 1000 rpm gaat het toerental langzamer omlaag om bij 900 rpm te stabiliseren. Als het probleem optreedt dan vertraagt het teruglopen bij 1000rpm niet. Hij schiet dan door tot 500rpm of hij slaat af.

Auto heeft G3 .het probleem komt voor bij zowel benzine als bij LPG. Al komt dat laatste alleen voor als het buiten warm is. De auto start op benzine en gaat dan na een poosje automatich over op LPG

luukh

Geplaatst door luukh (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Bullet (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklep reinigen en accuklem 2 minuten losnemen, moet dan opgelost zijn....succes

luukh (0), 18 jaar geleden

Het garagebedrijf waar ik hem gekocht heb heeft dit voor mij gedaan, helaas zonder enig resultaat. Ze hebben ook de stationair klep o.i.d. schoongemaakt.

luukh (0), 18 jaar geleden

Als het toerental inzakt maar weer net aan terug komt dan is het eenvoudig om hem te laten afslaan.
Geef met ingetrapte koppelling gas to 3000 rpm en laat dan het gas los.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.