Mitsubishi Pajero: Kokende motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.2

Ik heb hier al eens over geschreven, maar kan het niet meer terug vinden. Mijn Pajero gaat koken als ikm met caravan 1600 kg,in de bergen ben. Nu heb ik hier in Spanje op de camping waar ik verblijf een oudere monteur ontmoet, en die rade mij aan om een koudere thermostaat te plaatsen, of de huidige thermostaat te verwijderen. Dan zou hij beslist niet meer gaan koken! Hoe denken de specialisten op dit forum hierover??? Mijn Pajero heeft nog geen winter meegemaakt, maar wat voor een effect heeft dit dan op de verwarming? Ik zie uw reactie"s gaarne tegemoet. Groeten Frits

fritsspits4

Geplaatst door fritsspits4 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mark clio (0), 12 jaar geleden

auto word dan minder warm als je de thermostaat er tussen uit haalt scheelt wel heel veel.
maar je zou ook eens kunnen kijken of je koelvin optijd aanslaat.

gr mark

limbra (555), 12 jaar geleden

Als je de thermostaat er uit haalt wordt de motor constant gekoeld , dus vanaf de start al , dus de interieur verwarming zal ook minder
warm worden , zoals @mark ook al zegt.
In de herfst winter periode is dit natuurlijk niet aan te raden om de thermostaat er uit te laten.

Een kennis van mij woont sinds een paar jaar in Aruba , volgens hem worden de auto`s daar af fabriek al zonder thermostaat afgeleverd.

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

Dit probleem is toch in dit draadje ook aan de orde geweest?
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Frits: In welke versnelling rijdt je de helling op? Misschien moet je een versnelling hoger gaan zitten en meer toeren maken. Dan draait de waterpomp ook harder en heb je meer koeling. Thermostaat eruit halen lijkt me niet verstandig en ik kan me niet voorstellen dat auto's zonder thermostaat worden geleverd.

fritsspits4 (0), 12 jaar geleden

Beste Nico. Je bedoeld waarschijnlijk een versnelling lager? Maar dat is allemaal geprobeerd. In in 4 met lage toeren, in 2 of 3 met hoge toeren, het probleem blijft. Ik ben een ervaren caravanrijder,doe het al meer dan 30 jaar! Mijn vorige Mitsubishi"s, een Space wagon en een L200 hadden geen problemen met de 1600 kg van mijn caravan. Mijn huidige Pajero loopt verder als een trein, nog nooit ander probleem gehad. Ik heb hier al suggestie"s gehoord in de aard van, zet hem bij de garage neer, en laat het uitzoeken. Wat gaat dat kosten? ik ben gepensioneerd timmerman, dan weet je gelijk dat ik geen onbeperkte middelen heb. Hij heeft tijdens de garantieperiode div malen bij de daeler gestaan. soms weken lang. Maar een oplossing is er niet gekomen, ook niet na inschakeling van mijn rechtsbijstand!! Daarom opper ik nu hier het probleem op te lossen met het verwijderen van de thermostaat, om weer met een gerust hard de bergen in te rijden deze zomer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.