Mitsubishi Space Wagon: koppelingscilinder

Bouwjaar: 1996

ik zag dat de reservoir van mijn koppelingscilinder leeg was.
maar kan geen lekkage zien dat zichtbaar is.
gaat toch gewoon remolie in?

en kan dat een oorzaak geven dat de auto niet goed trekt.likt net of die slipt in 2 de versnelling als je gas geeft.
koppelingsplaat is vervangen

SARI66

Geplaatst door SARI66 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

abunsc (0), 19 jaar geleden

Ja, daar gaat remolie in, maar het moet ergens blijven. Als er veel te weinig inzit, kun je niet ontkoppelen. Hij gaat er dus juist niet van slippen.

mrmulba (0), 19 jaar geleden

In principe is het een gesloten systeem.... dus als je wat kwijtraakt, moet er ergens een lekkage zijn... Let wel: niet alleen kijken bij de koppelingsHOOFD cilnder, maar ook bij de SLAAF (dat is de kant van de bediening aan bakzijde).

Wellicht is daar vloeistof weggelekt en op de koppelingsplaat gedrupt, waardoor slip ontstaat. TWEE VLIEGEN IN 1 KLAP??

Vaak wordt verzuimd de koppelingsvloeistof te vervangen, tewijl ler met onderhoudsbeurten wel remvloeistof wordt vervangen. Aangezien het dezelfde soort vloeistof is, kan ook dezelfde soort problemen worden verwacht: de vloeistof is hygroscopisch, ofwel trekt water aan. Dit is echter zwaarder dan de remvloeistof en zal naar het laagste punt gaan. In dit geval de slaaf cilinder op de bak. En dat water kan corrosie veroorzaken waardoor de boel gaat lekken!

Veel plezier

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.