Mitsubishi spacewagon 2.0: koud niet starten, stationair afslaan, loopt te rijk

Bouwjaar: 1992

Computer heeft in de brandt gestaan. er is een nieuwe computer van de sloop ingekomen.nu loopt hij te rijk en slaat af en pakt koud niet meer aan. testkast geeft de luchtmassamtr aan de koelvl. temp en de stappenmtr. Ook die zijn vervangen.

roelof10199

Geplaatst door roelof10199 PRO , lid sinds 18 jaar geleden

7 Reacties

blackbird PRO, 18 jaar geleden

Waar kwam die brand vandaan? misschien ergens een kabel gebrand? De computer is hetzelfde als die verbrande? Massa?

Siem Bijman PRO, 18 jaar geleden

Bij dit type (jaren terug) gehad dat de accu werd verwijderd om de koplamp te vervangen.Klant kwam even later terug met de klacht dat de auto in elke bocht afsloeg.Toen wist ik niet wat dat kon zijn, maar het bleek dat de computer na het ontkoppelen van de accu zich weer moest inleren.Misschien heb je hier iets aan?Inleren doe je door een tijdje, als dat mogelijk is, stationair te laten draaien en anders een tijdje rijden met verschillende toeren.

aupers PRO, 18 jaar geleden
Siem Bijman PRO, 18 jaar geleden

Ook weer wat geleerd Paul.Bedankt!

arie559 PRO, 18 jaar geleden

als de computer verbrand is zou ik de stappen motor eens controleren want deze willen wel een sluiting maken door reiniginsmiddel van de gasklep reinigen en daar na zou ik de computer van de sloop maar eens laten testen want pas had ik ook veel bezine verbruik bij een colt

o ja ik wil mee nergen mee bemoeien maar inleren doe je volgens mij gewoon stationair 10 minuten laten draaien daarna contact uit en +/- 15sec wachten tot dat het MPI relai uit slaat en daarna 10 min laten draaien met airco vol aan als deze aanwezig is dan is hij ingeleerd want het gaat om stationair draaien op toeren hoef hij niet te leren want daar valt niets te leren allen maar te regelen

rfbroek, 18 jaar geleden

Quate:

"op toeren hoef hij niet te leren want daar valt niets te leren allen maar teregelen" ????Hoe moet ik dat zien? Lijkt mij dat bij alle omstandigheden de ecu zichzelf optimaliseert, vwb de gemiddelde referentiewaarden te bepalen. Anders zou je het "leren" ook "regelen" kunnen noemen, en zo werkt het volgens mij niet..KEES6210 PRO, 18 jaar geleden

elke mitsibishi tot nu toe lees je inderdaad in zoals wordt gemeld ,het is namelijk zo dat de computer zijn berekeningen maakt aan de ingelezen stationaire waardes,dus doe het maar op die manier,opm:je uitgelezen storingen hebben dezelfde massa dus probeer ze zelf massa te geven en kijk dan of je probleem weg is ,anders toch een andere goede computer ?????

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.