Mitsubishi Space Star: lampje motormanagement en noodloop automaat

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

ik heb een vraagje over mijn automaat en ik vroeg mij af of iemand wellicht wel eens eerder onderstaand verhaal gehoord heeft of er ervaring mee heeft.
het betreft een Mitsubishi Space Star 1.6 automaat van november 2001 met 83.000km op de teller.
het is een 4 versnellingsautomaat met een mogelijkheid tot zelfschakelen (pook van D naar rechts duwen en dan kun je met tikje naar voren of achteren schakelen, nooit geprobeerd overigens)

afgelopen dinsdag begon het motormanagement lampje te branden, tegelijkertijd een schok van de automaat en het lampje naast de N ging knipperen. De automaat sloeg in de noodloop en bleef alleen in de derde versnelling rijden. Woensdagochtend was het even weg maar op terugweg van werk weer hetzelfde verhaal en sloeg hij weer in de noodloop.

voor deze storing nimmer problemen gehad met de automaat, ik rij al jaren automaat en er was mij verder niets opgevallen en hij heeft de afgelopen 8 maanden normaal gereden (circa 12.000km mee gereden).

bij de dealer geweest, foutcode gereset, ze hadden het over een storing in de snelheidssensor van de automaat (o.i.d.) maar hadden die code nog nooit gezien.
daarna heeft de auto twee dagen weer normaal gelopen, ook het schakelen ging weer prima als vanouds.

zaterdag op de heenweg naar Burger Zoo voelde ik onderweg af en toe een kleine hapering. na twee uur rijden op de snelweg, reed ik rond de 70/80 op de provinciale weg en zag ik even het toerental schommelen alsof hij aan het twijfelen was om over te schakelen, bijna aangekomen voelde ik de automaat ook schokkeriger dan normaal schakelen. het voelde in ieder geval niet als normaal aan, er zat iets aan te komen gevoelsmatig.

Na ons bezoek klapte de automaat vlak na het wegrijden weer in de noodloop en ging het motormanagement lampje weer branden, wat niet zo pretig was daar het van Arnhem naar Nieuw Vennep circa 120 km rijden is. met samengeknepen billen met 90km/h (circa 3.800 toeren) naar huis gereden.

betekent dit nu einde automaat of is dit een technische storing omdat de automaat na het resetten van de storing wel weer (korte tijd) probleemloos schakeld?

mvg sebastiaan

sappie

Geplaatst door sappie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Het motorlampje (van vroeger) heet nu MIL (Malfunction Indicator Light) en kan door de motor, maar ook door de automatische bak worden aangezet. In jouw geval denk ik dat er op dit moment met de motor niets aan de hand is.

Versnellingsbakken werken met toerental sensoren op diverse assen.
Kennelijk doet er 1-tje bij jouw bak het af en toe niet of niet goed.
Exacte foutcode (eventueel) met nummer plaatsen, dan kan iemand er meer van zeggen.

sappie (0), 11 jaar geleden

[quote=oldford]Het motorlampje (van vroeger) heet nu MIL (Malfunction Indicator Light) en kan door de motor, maar ook door de automatische bak worden aangezet. In jouw geval denk ik dat er op dit moment met de motor niets aan de hand is.

Versnellingsbakken werken met toerental sensoren op diverse assen.
Kennelijk doet er 1-tje bij jouw bak het af en toe niet of niet goed.
Exacte foutcode (eventueel) met nummer plaatsen, dan kan iemand er meer van zeggen.[/quote]
Hij gaat van de week naar de dealer en zal de foutcode opvragen

sappie (0), 11 jaar geleden

zag dit topic nog staan, auto is inmiddels verkocht.

het euvel bleek te liggen aan de automaat sensoren. die zijn vervangen.

vond de aut echter niet meer zo goed schakelen als voorheen (kan gevoelsmatig zijn) en omdat ik toch terug wilde naar een volvo, auto verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.