Mitsubishi Galant: Lekkage bestuurderskant Galant 1990

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8GLSI

Wie heeft een TIP: lekkage aan bestuurderszijde Galant, voetengedeelte.
Antenne is al afgekit, voorruit nagekeken, geen gaten in bodem of spatbord, niet via pedalen of dak .... is vaak vooral na een hevige regenbui... het zamelt zich op en loopt dan door .... verlenden jaar geleden zelfde probleem gehad en toen is ook alles afgekit en na verloop van tijd ging het over maar nu begint weer ...wie geeft raad

aapje1974

Geplaatst door aapje1974 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Iemand buiten de wagen met een tuinslang natspuiten en binnenin iemand kijken met een looplamp waar het binnenkomt. Ooit een nieuwe voorruit laten plaatsen?

aapje1974 (0), 17 jaar geleden

Hoi Wim,

Nee nog nooit een nieuwe ruit geplaatst ramen zijn ook oke, auto kampt al geruime tijd met probleem en heeft ook met regelmaat in de garage gestaan, af en toe is het probleem weg.
Het is meestal nat na een hevige regenbui het zamelt zich ergens op en na een dag of wat loopt het dan de auto in en is het zeiknat, tuinslang heeft men al geprobeerd maar geeft geen indicatie waar het vandaan komt..

space99 (0) PRO, 17 jaar geleden

ik heb medere malen bij een colt gehag dat de door voer rubber slecht was achter het spat scherm in de wielkuip het is niet makkelijk te vinden maar goed te doen
haal het spatscherm eruit en kijk dan tussen spatbord en chassie bak dan vindt je de door voer rubber van de bekabeling ik heb vaker gezien dat deze in zeer slechte staat was,.
ik heb deze wet kit dicht gemaakt en geen klachten meer gehad

veel succes

aapje1974 (0), 17 jaar geleden

Kan het ook die opvangbak zijn onder de grill??? er staat nu zoveel water in zelfs achter de betsuurdersstoel..waarschijnlijk wordt het overgeheveld ... dat spatscherm is dat aleen bij een rijdende auto of ook als ie stilstaat want dat is meestal het geval

JaapP (0), 17 jaar geleden

Kan het water onder de parafan (voor voorruit) wel weg ?
Dit moet weg kunnen via de onderkant van de voorschermen,zo niet zoekt het z,n eigen weg,op den duur door gaten die er in roesten.
Kijk of het water door een kitnaad achter het dashb. naar binnenkomt(kan ook door oude schade komen).

space99 (0) PRO, 17 jaar geleden

het water kan via de parravan achter voorscherm en spatscherm door en via de door voer rubber binnen in de auto komen heb dit meerderre malen gehad dij een colt van 90
ik zou toch even het spat scherm eruit halen en kijken naar de door voer rubber van de kabels kan je meteen de blubber weg spoelen die onder tussen het voor scherm versamelt zodat het water goed weg kan lopen

veel succes

space99 (0) PRO, 17 jaar geleden

.

aapje1974 (0), 17 jaar geleden

Hij gaat zaterdag naar de garage,, ik heb al jullie adviezen even uitgeprint, en ik hoop dat er iets uitkomt, anders moet ik voortaan met zwemvliezen gaan rijden.... of hem gaan vekopen (en dat gaat me toch aan me hart) want het oude beestje blijft voor me werken zelfs als jongere auto's aan de kant staan in de file met motorkap open ..gaat hij ze nog voor bij ...zucht ... kan die parafan trouwens zoveel water overhevelen?? heb het idee dat er een emmer is leeggegooid nouja in ieder geval een halve emmer

fryslan (0) PRO, 17 jaar geleden

even controleren of afwaterings slang van de antenne goed zit
die zit links achter de zekerings kast
deze wil nog wel eens in de auto uit komen ipv in de dorpel
en afwaterings gaten in dorpel even controleren

marksanne (0), 17 jaar geleden

Ik heb zelf 2 Galants uit 1990 met hetzelfde probleem (maar dan aan de bijrijderskant). Kleddernate vloer. De oplossing is (in mijn gevallen) een doorgerot deel van het afwateringssysteem van de luchtroosters tussen het voorruit en de motorkap. Ik kan het probleem in eerste instantie alleen zien door het handschoenenkastje weg te halen, daarna de bekleding (en ook de bijrijderstoel voor meer ruimte) en de ECU. Dan de rubber-achtige geluidsdempend-materiaal (denk ik) even omslaan en... bingo!

Via een kennis die dezelfde Galant heeft en het zelf ook heeft gehad kon het haast al niet missen en ik denk dat in jou geval je het daar moeten zoeken. Vanaf de vloer gezien hoog en diep achterin het dashboard-gedeelte. De oplossing is roest wegnemen en een stukje staal opnieuw inlassen, maar creatieve (al dan niet betere) oplossingen zijn natuurlijk ook mogelijk om het probleem te tackelen.

Succes!

[url=http://imageshack.us][img]http://img291.imageshack.us/img291/7133/...[/img][/url] (met dank aan Hans!!)

aapje1974 (0), 17 jaar geleden

Hallo allemaal nou hij staat nu weer een week vooor de deur en hij is nog steeds zeiknat. morgen gaat ie weer terug naar de garage men heeft inmiddels dat rubber bij die kabelboom ook afgekit ..maar dat is het dus niet ...Mark is die van jou ook toevallig een limited Edition?? herken de kleur ..bij mij zit het alleen aan de bestuurderszijde maar de hoeveelheid water maakt aannemelijk dat het zoiets moet zijn... is dit nog te repareren en hoe heeft dit dan kunnen ontstaan ??

marksanne (0), 17 jaar geleden

Hoi Aapje1974 (goed jaar trouwens!). Bij mijn Galants (1x GLI en 1x GTI, beide van 1990) en van mede-Galant GTI eigenaar/kennis Hans komt het doordat er via de luchtroosters die aan de bovenkant zitten bij de motorkap er bladeren en vuil doorheen slippen en na een jaar of 15 zit er zoveel viezigheid in het afwaterings-kanaal dat via de luchtroosters binnenkomt dat het begint te rotten en roesten. De oplossing is simpel, maar wel veel werk. Je moet luchtroosters eruit halen plus een deel van het dashboard (in 'ons' geval het dashboardkastje en wat electronica die aan die kant zit). Zeer waarschijnlijk moet je ook het spatbord wegschroeven zodat je goed bij de getroffen plek kan komen om eea te repareren. En over dat repareren: het mooiste is natuurlijk een nieuw stuk staal erin lassen en netjes lakken. Maar andere creatieve oplossingen zijn natuurlijk ook mogelijk met al dan niet lange-termijn effecten. Als je de ruimte, tijd en mogelijkheden hebt is het best zelf te doen, anders zou ik een goedkope garage/werkplaats opzoeken die het voor je wil fixen. Succes en laat even weten wat je gaat doen, of het gelukt is en of de tips in het forum geholpen hebben. Altijd goed voor mede-gebruikers die nu of later tegen hetzelfde aanlopen. bvd!

aapje1974 (0), 17 jaar geleden

Met recht een beter bouwjaar dan 1990..hihi hij gaat hopelijk vanavond met uitdraai van bovenstaande naar garage ..en dan hoop ik dat ze wat vinden .. loopt dit dan ook door achter de bestuurdersstoel want weet niet geod hoe de vorm van de auto is onder de vloerbedekking?

marksanne (0), 17 jaar geleden

Water vindt altijd z'n weg wel naar andere delen op gelijke hoogte (of lager) helaas. Maar concreet: ja onder de vloerbedekking loopt een kabelboom met vertakkingen naar het midden van auto, en ondanks dat er allerlei obstakels zijn van metaal, zullen die het water niet tegenhouden, dus achter de bestuurderstoel is het waarschijnlijk al even nat. Wat altijd ook nog kan is een raamrubber (met name de voorruit) waar toch ergens een beetje een opening in is gekomen. Tenslotte zou er ook nog via wielkasten (zat bij mij ook een klein gaatje in) water binnen kunnen worden 'geslagen' via de banden. Ik heb op dat slechte plekje (bleken er twee te zijn) nieuwe stukjes metaal erin gelast. Of dat in mijn geval (extra) heeft bijgedragen aan wateroverlast weet ik niet zeker, maar je kunt het in ieder geval voor de zekerheid ook controleren.

Succes!

aapje1974 (0), 17 jaar geleden

Nou een update op de lekkage ...men heeft spatscherm weggehaald en bekleding ..via de antenne liep het met straaltjes de auto in (via de bedrading) .. ze hebben de boel afgekit ...en tadada .........................HIJ WORDT NOG STEEDS NAT ...minder maar nog steeds ..iemand idee hoe die antenne precies naar beneden moet zitten ??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.