Mitsubishi Lancer: mistlampen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 gli

hallo,
Ik heb een Lancer waar ik 2 mistlampen op heb bevestigd.
Wie weet wanneer die lampen mogen branden?? er staat mij iets bij dat de lampen nooit onafhankelijk mogen branden zonder andere verlichting. Ik wil niet bij de jaarlijkse apk keuring in de problemen komen.
Graag een reactie.

m.vr.gr. Joost

Geplaatst door

delpa31 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Mistlampen zitten steeds meer standaard ook aan de voorzijde van een auto. De meeste gebruikers weten echter niet hoe met deze verlichting om te gaan.

De mistverlichting aan de voorzijde van de auto mag alleen gebruikt worden indien er sprake is van zeer dichte mist, zware regenval en zware sneeuwval, waarbij het zicht zeer gering is. Of het bij de twee aparte lichten in de bumper wel om mistverlichting gaat, moet u even controleren door te zoeken naar de code "F" of "B" in het glas van de betreffende lampen.

Het mistachterlicht mag alleen gebruikt worden bij dichte mist en zware sneeuwval, die het zicht tot 50 meter beperkt.

Gebruik de mistverlichting alleen wanneer er noodzaak voor is. De boetes voor onrechtmatig gebruik zijn hoog.
Laatst geupdate op ( zondag 25 november 2007 )

Bron: Info Politie.nl


mvg,
Hans.

Hans4040 970
badge vip badge

16 jaar

Mistlampen mogen alleen worden gevoerd bij dimlicht en grootlicht bij grootlicht mogen er volgens mij zelfs 4 extra lampen branden of het is zelfs onbepekt, dit kun je zo navragen aan een apk keurmeester. Ze mogen ook alleen gebruikt worden als het zicht _zeer_ slecht is.

Patrick8432 0

16 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.