Mitsubishi Lancer: Verversen van bakolie nog zinvol?

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5 automaat (C62A Mot. 4G15 62KW)

Beste forumleden,

De automatische bak van deze Mitsubishi (Lancer 1.5 kat. HB.) wil vaak niet meer schakelen naar z'n 3e versnelling. Het lijkt dan of hij in z'n 'vrij' staat; gas geven levert slechts een hoop toeren op. Soms doet hij het dus wel.

Om toch nog te kunnen rijden heb ik hem op de stand: "overdrive off" gezet. In eerste instantie leek dit prima te werken maar op de snelweg bleek dat de motor, bij een kleine 100km/h, zo'n 4000 toeren draaide.(Waarschijnlijk in z'n 2(?))

Omdat de motor buitgewoon mooi loopt, de auto net gekeurd is en er o.a. een nieuwe uitlaat onder zit, vind ik het zonde om hem naar de sloop te brengen.
(Daarbij is hij van een vriendin die niet in staat is om nu een andere auto aan te schaffen.)

Ik heb de bakolie gepeild en het niveau is prima. De kleur is lichtbruin, die van donkere vloeibare honing zeg maar. Ik weet dat de kleur rood moet zijn! Vandaar mijn vraag of het zinvol is (lees: Kan dit het beschreven euvel verhelpen) om de bakolie te verversen en het filter te vervangen/schoonmaken?

Bij voorbaat dank!

oto

Geplaatst door oto (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Theo Veenman (0), 16 jaar geleden

Het probleem is dat de eindkoppeling defect is, de bak schakelt naar de 3e versn.en gaat dan vrijlopen het is simpel te verhelpen aan de buitenkant van de versn.bak,de versn.bak hoeft niet gedemonteerd te worden mail mij je e-mail adres of tel.nummer kan ik het je uitleggen wat je moet doen theo veenman theoveenman@hotmail.com

oto (0), 16 jaar geleden

bedankt voor je reaktie. Dit klinkt hoopvol!
Ik heb je een meeltje gestuurd.
Bij voorbaat dank!!

Speed2006 (0), 16 jaar geleden

meschien zijn het wel de sensor's

atlantis (0), 16 jaar geleden

als je versnellingsbak olie vies is , is de koppeling versleten .de olie kan eigenlijk niet vies worden hooguit dat er wat ijzersplintertjes in zitten na zoveel kilometer.

oto (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor de reacties!

@Speed2006: Het lijkt erop dat het toch de eindkoppeling is. Zowel de grote rubberen ring als de oliekeerring zijn stuk. Even een nieuwe kering bestellen en de gereviseerde eindkoppeling die ik van Theo gekocht heb inbouwen en dan maar hopen dat het opgelost is.

@atlantis : Dat heb ik ondertussen ook begrepen, maar evengoed bedankt voor de tip.

wordt vervolgd,...

oto (0), 16 jaar geleden

Het probleem is opgelost! ;-) De eindkoppeling en de keerring geplaatst, bakolie ververst en hij loopt weer als een zonnetje! Vriendin is helemaal gelukkig!!!
Theo, hartelijk dank voor je hulp en (tel.)info. Zonder jou was deze auto hoogstwaarschijnlijk richting sloop gegaan. Ook namens de eigenaresse; chapeau!!!

Speed2006 (0), 16 jaar geleden

heejj leuk om dat te horen =)
hoop dat er verder niks zal gebeuren..

MvG

Theo Veenman (0), 16 jaar geleden

leuk om te horen dat het allemaal opgelost is meestal hoor ik niks meer ook al is het probleem opgelost,vaak zijn het maar kleine dingen het hoeft niet altijd veel te kosten theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.