Mitsubishi Carsima 1.8 GDI 2003: Mitsubishi carisma slaat uit/af na accu vervangen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Gdi, Motorinhoud (cc): 1800

Ik heb een mitsubishi carisma 1.8GDi uit 2003. Km stand 320 dkm. De auto heeft gisteren een nieuwe accu gemonteerd gekregen, vanochtend naar Kroatie gereden,maar onderweg helaas een vervelend probleem... de auto slaat conststant af als ik stil kom te staan (bijv file) Op internet gezocht en gelezen dat ik de min pool van de accu los moest koppelen en vervolgens aankoppelen en de auto 15min aan moest zetten zodat hij opnieuw gaat ' inleren " helaas lukt dit inleren niet, auto slaat direct af als ik hem aan zet bij stilstand zonder verbruikers. Met verbruikers blijft hij wel enige tijd aan staan, in heel laag toerental. Oostenrijkse wegenwacht kon ook eigenlijk niet veel met de auto...iemand tips? Zou wel lekker zijn om het laatste stuk wat ontspannener te rijden ;)

klaas1983

Geplaatst door klaas1983 , lid sinds 9 jaar geleden

6 Reacties

bert klein PRO, 1 jaar geleden

,Als het gasklephuis electronisch bediend wordt zal het ingeleerd moeten worden,daar het sijsteem spaningsloos is geweest .,gasklephuis is niet zelfinlerend.
Bij een gaskabel bediend hoef je het niet in te leren.

klaas1983, 1 jaar geleden

Hallo Bert, geen idee of die van mij electronisch of gaskabel bediend is. Hoe kan ik dat nagaan? Kenteken is 47-lljb)., en wat zou dan een oplossing zijn?

frits-motaar, 1 jaar geleden

Dat "inleren" moet je wel heel strikt doen. De min-pool vd accu losmaken en tegen de + pool leggen, zeker 10 minuten dan is pas al het geheugen weg. Daarna de min pool terug aansluiten en de motor starten zonder gas geven en zo 15 minuten laten draaien. Dit moet absoluut strikt gevolgd worden anders werkt het niet. Succes.

frits-motaar, 1 jaar geleden

Oh ja, en als je gaspedaal een
"Drive by wire" is, dus zonder stalen kabel dan moet je eerst voor je de motor start, met contact aan het gaspedaal 3x volledig in drukken en loslaten en dan pas starten. Succes!

klaas1983, 1 jaar geleden

Alles geprobeert, helaas niet gelukt... wat kan ik fout dien in dit proces? Evht half uur van de min pool gehad, bjj starten motor vslt de auto na 1 sec uit, het inleren lukt dan niet..

bert klein PRO, 1 jaar geleden

Het kan zijn dat bij de accu wissel vele instelwaarden van het regelapparaat verloren zijn gegaan,de accu klemmen tegen elkaar de { crass test } zijn ze zeker verloren.
Bij de accu wissel dient het sijsteem onder spanning te blijven door een externe batterij voeding meestal via de Obd.om de instelwaarden : motor gasklephuis / radio/nav/ cv/ electr ramen / te behouden, doe je dit niet zou je dit allemaal weer moeten inleren.
Dus uitlezen op storing en opnieuw inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.