Mitsubishi Space Star: Mitsubishi Space star 2002 (lpg) slaat regelmatig af.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Sinds enkele weken heb ik het volgende probleem: De auto slaat ongeveer 3 seconden na het starten af. Met koude start heb ik geen problemen, maar als ik een kort ritje maak, en ik wil hem daarna weer starten slaat hij af. Het lijkt alsof de auto dan geen benzine/lpg krijgt, Als ik dan gas geef hoor ik een zompig geluid, óf de ontsteking doet het niet, óf de motor krijgt onvoldoende brandstof. ECU lampje gaat niet branden. Na tientallen keren proberen en flink in de toeren jagen krijg ik hem uiteindelijk weer aan de praat, en loopt dan verder probleemloos.
Ik heb het nu 2x meegemaakt dat de wagen tijdens het rijden (120km/u) op de autobaan ook zonder enige aanleiding spontaan afslaat, op het moment dat ik de vluchtstrook op wil slaat ie plotseling weer aan alsof er nooit iets gebeurd is. Zelf denk ik aan het gasklephuis/transponderring/lambda/luchtmassameter??? Vind het alleen vreemd dat ECU lampje niet gaat branden...
Wie o wie helpt mij aan de (goedkoopste) oplossing voor dit probleem??

Hoor graag van jullie.

Groet Roel

Roelke79

Geplaatst door Roelke79 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Gasklephuis? Ik denk het niet - zelfs al zou de gasklep dicht gaan, blijft de motor stationair op 4 poten lopen.
Transponderring? Nee. Dan slaat hij niet aan of na 1 seconde af. Maar slecht lopen veroorzaakt dat niet.

Lambda? Dat zou kunnen. Maar waarom dan alleen maar af en toe problemen bij het starten?
Zelfde geldt voor de luchtmassa meter. Zo maar afslaan is denk iets anders.

ECU lampje werkt verder wel? Gaat aan bij contact aan en uit na het starten van de motor?
Probeer eens een kort ritje volledig op benzine. Start de motor daarna wel goed?

Roelke79 (0), 12 jaar geleden

ECU lampje werkt, weet echter niet of de lpg installatie (vialle lpi) een apparte regelunit heeft, of dat ie gebruik maakt van de originele ECU???
Starten doet ie zowiezo op benzine.
Ik dacht dat het misschien aan de lambda kon liggen omdat ie bij een koude start het wel doet, maar als de motor warm is problemen geeft. Aangezien verbrandingstemperatuur van lpg aanzienlijk hoger ligt dacht ik dat de lambda daar gevoelig voor kon zijn.
Als het probleem zich voordoet en ik trap het gas flink in, hoor ik dat ie wel gasrespons geeft, maar het lijkt alsof ie niet vonkt (ontsteking??)

Alvast bedankt voor het meedenken...

Roelke79 (0), 12 jaar geleden

Vandaag ECU gereset.... tot op heden geen problemen meer... Dit lijkt toch te simpel?? Hou mijn vingers nog maar even gekruist.

Roelke79 (0), 12 jaar geleden

Uiteindelijk bleef de klacht aanhouden, toch maar naar de dealer gebracht. Zat foutcode in ecu "nokkenaspositiesensor defect". Laten vervangen, en rijdt weer als een zonnetje. Ben echter wel 260 euro armer. Dealer rekende 146 euro voor de sensor, terwijl deze voor 85 euro op internet (nieuw) te krijgen is!!! Afzetters zijn het!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.