Mitsubishi Space Star: Start niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

We hebben s' morgens de auto binnen gereden en een beurt en distributie riem gelegd. Toen we achteraf de wagen wilden starten ging hij alleen nog rond maar sloeg niet aan. Na veel meten zijn we tot de vaststelling gekomen dat het signaal op verstuiver 1 en 2 goed is maar op 3 en 4 krijgt hij 2 maal signaal en dan niets meer. Heeft iemand hier reeds ervaring mee en weet iemand of dit soms de computer kan zijn, we zijn niet in de buurt van de computer geweest want die zit in het handschoenkastje. Naast de distributie riem loopt ook nog de krukas sensor maar dan zouden moeten alle verstuivers geen signaal moeten krijgen denk ik

keppers

Geplaatst door keppers (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Michielrc7825 (0) PRO, 11 jaar geleden

timing van de riem 100% goed?
mvg michiel

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

Heb laatst hetzelfde probleem gehad met mijn 2002 space star, na veel zoeken bleek het een slechte massa op 1 van de injectoren waardoor hij op 3 pootjes liep. Kabel vervangen en loopt weer als een zonnetje (mij gebeurde dit bij het vervangen van de bougies, waarschijnlijk net iets teveel met de kabelboom gerotzooid waardoor de slechte verbinding helemaal de geest gaf.)
Nokkenaspositiesensor zou idd alle 4 de cylinders eruit gooien, dit zou echter wel uit te lezen moeten zijn.

Succes,

Gr Roel

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

@ Michel timing is goed ,3 maal gecontroleerd. @ Roel, bij ons start hij totaal niet, als ik goed begrijp liep de auto bij u wel nog bij ons start hij niet

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Weet je zeker dat de startblokkering goed werkt? Een aftermarket alarm erop?
Je zal wellicht de accupool eraf hebben gehad (doe ik ook)en dan is alarm van slag?
Zeker weten alle stekkers/massakabel(s) er weer juist op zitten?
Alle zekeringen heel?
Er moet toch iets gebeurd zijn per ongeluk met de reparatie en afbouw.
Nokkenassignaal is wel nodig. Sensoren willen wel eens beschadigen bij klapperende snaren.
Héb je bdp en nokkenas-signaal?
succes

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

Klopt, op 3 pootjes loopt ie nog wel, maar aangezien bij jou 2 injectoren geen stroom krijgen, zou ie op 2 pootjes gaan lopen, en dat werkt volgens mij niet.
Misschien een amateuristische opmerking, maar krijgt de disbobine van de 2 betreffende cylinders wel stroom?

Groet en succes

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

De auto ploft als je wil starten en alle bedrading is goed. De comp kunnen ze geen zichtbare schade aan zien dus vermoedelijk niet stuk, is opgestuurd naar een bedrijf om na te zien. We hebben wel ontdekt dat de plaat op de krukas poulie los zit, ze is terug gemonteerd zoals ze gepunt is maar hij krijgt toch verkeerde ontsteking, dat daar het probleem zit.

keppers (0) PRO, 11 jaar geleden

Probleem zat toch in het onderste rol v/d distributie waar dat koperen plaatje op zit. Die was 3 millimeter verschoven( gelijk terug erop gezet) maar kwaad was blijkbaar al geschied en nu stond de timing slecht. We hebben die rol, plaatje en ring nieuw besteld en nu loopt hij perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.