Mitsubishi Space Star: Motor bokt en toerental slingert enorm !

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo, heb in jaar tijd 3 keer het volgend probleem gehad: tijdens rijden begint de motor plots te bokken en slingert toerental enorm. (Rij op lpg, tijdens deze 3 keer genoeg in de tank.) Na eerste keer is de 2e lambasensor vervangen. Na de tweede keer,(half jaar later),gaf bij uitlezing de nokkenas-sensor defect. Ook deze bij dealer laten vervangen.
Nu, weer 4 maand later weer zelfde probleem, bij uitlezing weer nokkenas-sensor defect! Dealer weet het ook niet meer, boordcomputer gereset, de sensor nog niet weer laten vervangen.Vervolgens al weer ruim 500 km probleemloos gereden. Weet iemand een oplossing of heedt iemand soortgelijk probleem gehad?? Alvast bedankt voor evt suggesties.

Mitsu21

Geplaatst door Mitsu21 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Merk/type LPG installatie en km-stand graag ook opgeven. Ik wil niet zeggen DAT het probleem hierin zit, maar het zou kunnen.

Probeer in elk geval bij de genoemde storing de LPG eens uit te schakelen, om te zien of hij dan wel normaal wil rijden.

Foutcode KAN een gevolg zijn van een slecht werkende lpg installatie.

Groeten marcel

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Vialle LPI-systeem, laten inbouwen in 2006 bij 12000 km door erkend gasinbouwstation. Nu 130000 km gereden.
Ook wanneer de motor dus plots begint te bokken en ik direct omschakel op benzine blijft het euvel zich nog poos voordoen! Vervolgens rij ik langzaam verder met bokkende motor naar uitwijkparkeerplek, zet poosje motor uit en start op benzine maar probleem blijft! Uiteindelijk langzaam,(25 km/hr),stukje verder gereden en opeens loopt motor weer als een zonnetje.

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Bedoel je Opeens, zoals van de ene op de andere secondce ?????, of gaat het wat geleidelijker aan.

Wat is de foutcode die op de nokkenassensor werd gegeven. ????

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Met opeens bedoel ik eigenlijk binnen paar seconden, gedurende die langzame vervolgrit bokt de motor om de paar tellen en dan houdt het bokken,(horten en stoten), dus opeens op en is er niks meer aan de hand. De foutcode op nokkenassensor is door de dealer uitgelezen,welke mij vertelde dat boordcomputer aangaf dat sensor defect was. Een getalscode o.i.d. weet ik zo niet.

Nico8119 (0), 11 jaar geleden

Ik zou eens goed gaan zoeken naar een kabelbreuk. Problemen die plotseling komen en gaan zijn vaak bedradingsproblemen.

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

Hetzelfde probleem gehad met mijn 2002 space star op lpg (vialle lpi), maar met inmiddels 240000km's. Motor begon te stoten en bokken in de bochten, en viel soms spontaan uit. Foutmelding was eveneens nokkenaspositie sensor, deze laten vervangen en het probleem leek opgelost. Totdat ik een maandje later de bougies vervangen had, liep hij nog maar op 3 pootjes. Monteur uiteindelijk 3 uur naar het probleem laten zoeken, en wat bleek: Slechte massa op 1 van de injectoren. Nieuwe verbinding gemaakt, en loopt weer als een zonnetje.
vermoed inderdaad dat het bij jou ook iets dergelijks is... Succes

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Auto is intussen nogmaals bij de dealer geweest, ( dealer had een rustig dagje en we hadden afspraak om dan paar uurtjes te besteden aan zoek- en doormeetwerk ). De monteur heeft uiteindelijk een bougieskabelset t.b.v.de 1e plus de 3e cilinder vervangen. Deze kabel had een hele kleine beschadiging,waardoor er eventueel bijvoorbeeld overslag zou kunnen ontstaan m.a.g. een haperende motor. Monteur vertelde eerlijk dat hij niet weet of dit uiteindelijk de oorzaak is geweest van alle ellende, afwachten maar.

Roelke79: Bedoel jij met jouw verhaal over slechte massa op injector een andere verbinding of was dat ook een bougieskabel ??

Laat bewust dit item openstaan, gezien mijn zich om de paar maand herhalende probleem. Meld,als intussen niets gebeurd, dit wel ergens in het najaar.

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

wat er precies was wist ik ook niet, heeft in ieder geval de hele kabelboom (die wat achter het blok loopt) open gehad, en een stuk bedrading doorverbonden. Waarschijnlijk heb ik bij het verwisselen van de bougies teveel met de kabelboom gerotzooid waardoor de slechte verbinding het uiteindelijk helemaal begaf.
Loopt die van jou inmiddels weer oke??

Groet

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Ja, auto loopt vooralsnog weer prima, maar gezien mijn storingsverleden (binnen 1 jaar 3 maal zelfde probleem van bokkende en stotende motor) wacht ik eerst even af of het euvel niet weer terugkeert.

hellbat (0) PRO, 11 jaar geleden

Succes in elk geval.

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Oke, Marcel,Roel en Nico. Voorlopig bedankt voor het meedenken, ga volgend weekend voor 1 week naar Praag met de auto en laat zowieso van mij horen indien probleem terugkeert of, na enkele maanden zonder problemen, laat ik berichtje na op het forum. Groet.

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Daar ben ik weer: Het probleem is dus NIET verholpen, en is weer aanwezig! Inmiddels zo'n 3200 km zonder probleem gereden en plotseling begon de motor weer eens te bokken en stoten......Tijdens dit bokken gaat motorcontrolelampje weer branden. Enkele km's verderop loopt auto weer normaal en ga ik langs de dealer om te laten uitlezen: geheel niets!!!(zucht). Vindt echter wel dat de auto bij zo'n 100 km/hr en hoger, een lichte trilling over zich heeft. Dit lichte trillen is al langere tijd aanwezig,maar is zo licht dat het niet hinderlijk is. Boordcomputer geeft echter niets aan.....
Begin zo langzamerhand toch te denken aan andere auto.

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

pfff.... ik zou het echt niet meer weten... die mitsu's zouden toch eigenlijk onverwoestbaar moeten zijn?? Maargoed problemen die komen en gaan zijn toch vaak electrische storingen... je zou de auto ook eens aan een "live data box" kunnen hangen en hopen dat het probleem zich voordoet...

Succes

Mitsu21 (0), 11 jaar geleden

Oke, zoals indertijd beloofd: Het probleem is nogmaals 1x teruggekeerd begin augustus. Wederom geen oplossing kunnen vinden bij zowel dealer alsmede een andere specialist, boordcomputer geeft niets aan. Heb met het oog op de zomervakantie naar buitenland een leenauto bij een garagebedrijf kunnen regelen om in ieder geval zonder autozorgen op pad te kunnen gaan! Direct na de vakantie besloten om deze "leenauto" te kopen en de mitsubishi daarop in te ruilen. Dus: ik ben van het probleem af gelukkig, en geen mitsubishi meer ......

Probleem dus niet opgelost maar wel voor mij! Ieder bedankt voor de input!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.