Mitsubishi Space Star: diagnose apparatuur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo,

Ik wil graag voor mezelf een diagnosecomputer aanschaffen, het liefst een universele. maar moet iig mitsubishi kunnen uitlezen. Ik wil er niet de hoofdprijs aan uitgeven.... heeft iemand wat tips voor me??

Alvast bedankt

Roelke79

Geplaatst door Roelke79 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

moderator (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je even de zoekfunctie rechtsboven in je scherm gebruikt, vind je diverse topics over dit onderwerp.
Oldford heeft al vaak het een en ander uitgelegd.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Algemeen EOBD/OBD2 valt in de categorie betaalbaar. Maar daar kun je niet alles mee, alleen motor en automatische bak (indien aanwezig).
LPG problemen kun je niet rechtstreeks uitlezen, maar alleen indirect via het benzinesysteem.
Verdere info: http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Uitlezen is 1 ding, repareren daarna is iets heel anders. Bij een GDI motor wordt dat een hele klus met EOBD apparatuur.
Is dit een normale "ouderwetse" lage druk inspuiting?

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Oldford,

Het betreft de gewone 1.6 (4g18) met een vialle lpi-installatie. Het gaat mij er om dat ik storingscodes kan uitlezen, als het dan iets simpels is, dan lukt me dit zelf wel, en anders kan ik de garage direct zeggen waar het probleem zit. Heb hem tot op heden elke keer naar de mitsubishi dealer gebracht, waar ik elke keer 35 euro moet betalen om uit te lezen. De lpg installatie is zowiezo de "ver van mijn bed" show, dus daar blijf ik een kilometer uit de buurt.

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Ook al is het storingen uitlezen bij eenvoudige storingen, data is vaak onontbeerlijk.
Dus een handapparaatje met alleen foutcodes is meestal toch nutteloos.

Enne, de meeste storingscodes beschrijven een fout in het elektrisch circuit en de storing kan dan b.v. de sensor zijn, de bedrading, een zekering of zelfs de ecu. Zonder meten vaak niet exact vast te stellen en dan ga je op de gok dingen vervangen. Jouw keuze.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.