Mitsubishi Colt : motor loopt onregelmatig stationair na 4 weken stilstand

Vanwege een vakantie van bijna 5 weken heb ik de accu uit mijn Mitsubishi Colt 1,3i gehaald om 'leeglopen' te voorkomen. De auto zou immers die periode stilstaan en vanwege de vorst leek het mij handig om de accu op een warmere plek te bewaren.
Na terugkomst was de accu inderdaad nog in prima conditie maar de motor draaide vanaf dat moment erg slecht stationair: slaat nog net niet af maar loopt erg onregelmatig.
Verder zijn er sindsdien ook regelmatig startproblemen als de auto een tijdje heeft stilgestaan en de motor nog niet is afgekoeld.

Heeft iemand een idee waardoor dit is ontstaan? Zelf vermoed ik dat door het verwijderen van de accu de elektronica van slag is geraakt.

Alvast bedankt voor de reacties.

Groeten Henk

henk4320

Geplaatst door henk4320 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je moet gewoon de gasklep reinigen en gaan rijden, hij zal vanzelf de stappenmotor terug instellen.

henk4320 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor de tip Wim.

Is dit trouwens een eenvoudige klus? Ben zelf niet zo technisch.

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Je haalt de rubberen buis er af die van de luchtfilter komt (aan de gasklep),je spuit met carburator-cleaner op de gasklep zelf (of ev. wat benzine op een propere doek), en je wrijft al de zwarte aanslag op de gasklep en in de buis zelf weg met een doekje.steek de buis er terug op en rijden maar, zal wel vanzelf terug goed komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.