Mitsubishi Colt: motor loopt te warm

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

hoi,

Ik heb een mitsubishi colt waarvan de motor te warm loopt
Het begon toen ik van een stukje snelweg de stad in ging en elke keer als ik weer voor een stoplicht stilstond ging het metertje van de temp. omhoog.
Toen ik de motorkap opendeed om te kijken of de ventilator draaide sprong de radiator dop eraf en spoot de stoom om me oren nu blijkt dat de dop niet paste en daarom eraf schoot, maar de ventilator draaide niet wat ik wel verwachtte omdat het metertje in het rood staat.

Als ik de motor nu af laat koelen en ik rijd er een stukje mee staat hij al snel weer in het rood wat kan dit zijn?
ik heb dus ook het vermoeden dat de ventilator niet draait.. en moet de radiator nu opnieuw ontlucht worden nadat er stoom is uitgespoten ?

wie kan mij helpen ?

groetjes Erik

erik2834

Geplaatst door erik2834 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vul eerst de radiator op tot helemaal bovenaan.Ontluchten is niet echt nodig bij deze colt. Kijk dan of de thermostaat opengaat.Doe de motor draaien. Voel even, terwijl de temperatuurmeter ietsjes boven zijn normale waarde staat, of de bovenste waterdarm van de radiator warm wordt. Zoniet moet je de thermostaat vervangen. Zowel zal je waarschijnlijk een probleem hebben met het electrisch circuit van de ventilator, de motor-ecu stuurt bij een motor temperatuur van 93° een massa naar de stuurkant van de relais van koelventilator, aan de andere kant een constante voeding van 12 v; (zekering misschien defect?), bij het aantrekken van die relais wordt 12v gestuurd naar de ventilatormotor. (misschien die zekering defect?)

erocs (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Het is de thermostaat, ik heb hem nu openstaan en hij doet het gewoon dus vande week een nieuwe erin , meteen effe afpersen.

groeten erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.