Mitsubishi Lancer: Motor start niet, zwakke vonk, kapotte ECU?

Bouwjaar: 1989

M'n mitsubishi uit mrt 1989 wil niet meer starten, de startmotor draait wel, maar motor slaat niet aan, er wel benzine toevoer. Er is een zwakke vonk zichtbaar. We hebben de ECU gerepareerd: lekkende ELCO's vervangen, printplaat geheel schoongemaakt en gecontroleerd. Bij het testen met een LED tester blijft het lampje continu aan en uit gaan, er komt dus geen foutcode, terwijl de auto nog steeds niet wil starten. Nu weten we het niet meer.. Wie heeft een goede tip?

Sienx

Geplaatst door Sienx (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Lancer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sien,

Vergeet de bobine niet daar lees ik niets van in het hele verhaal.

Hans

Sienx (0), 18 jaar geleden

De bobine hebben we doorgemeten: primair: 1 ohm, secundair was goed. Dus hiermee lijkt niets mis te zijn.

We vermoeden dat de ecu niet goed is omdat er geen foutcodes worden doorgegeven. Nu is deze natuurlijk gereset door het verwijderen van de ecu en loskoppelen van de accu, maar na 1x starten.. en dus geen lopende motor, zou er toch een foutcode gemeld moeten worden?

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

In de stroomverdeler zit een vermogenstransistor die door de ecu wordt aangestuurd. Deze stuurt op zijn beurt de primaire stroom van de bobijn. Deze transistor durft kapot te gaan.

Sienx (0), 18 jaar geleden

Dank voor de tip maar de transistor hebben we gecheckt.. die is in orde.
We moeten denk ik op zoek naar iemand die de ecu kan checken.. of een goed werkende ecu lenen en in mijn auto inbouwen.. om te kijken of het toch aan de ecu ligt.... Misschien toch de verdelerunit.. maar hoe weet je of die stuk is??

Sienx (0), 18 jaar geleden

JA... hij rijdt weer!!
Wim.. je had gelijk: het was toch de transistor. We hebben uiteindelijk de ecu laten testen bij EDK in Kaatsheuvel. Prima service!! De ecu was prima. Ook EDK stelde voor een nieuwe transistor te proberen..., omdat er nog een zwakke vonk was (kosten 55,-) Het kostte wel de nodige moeite de ontstekingsunit weer op tijd terug te plaatsen.. maar het is gelukt. En m'n mutsenbusje.. rijdt weer als een trein.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Lancer of stel zelf een nieuwe vraag.