Mitsubishi Galant: Motorkap wil niet meer los

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 GLI

Hoi,

Omdat het weer vriest dat het kraakt, wou ik mijn Galant winterklaar maken. Om de ruitenwisservloeistof bij te vullen moet ik onder de motorkap zijn.
Dus ik trek aan de hendel onder mijn dashboard, deze gaat heel zwaar en de kap springt niet los. Nu lijkt het of de hendel vrij kan bewegen (ik heb het idee dat de kabel van de hendel naar het mechanisme wel beweegt ,maar dat de sluiting onder de kap lijkt vast te zitten (gevroren oid).

Ik heb al onder de auto gekeken of ik erbij kon komen, maar daar zitten kappen. Aan de voorkant zitten 2 grillen welke ik eraf kan schroeven, ik kan met mijn hand er net onder komen, maar verder kan ik daar niet zoveel mee.

Heeft iemand een idee hoe ik mijn kap weer loskrijg? (de vloeistof is nu echt op namelijk ;) )

Alvast bedankt!

tijntux

Geplaatst door tijntux (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Galant? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

abunsc (0), 13 jaar geleden

Als de sluiting vastgevroren is, moet hij dus weer werken als hij ontdooid is. De auto binnen zetten (in garage) of nadat de motor een tijd gedraaid heeft, zal zijn warmte alles laten ontdooien.

tijntux (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, dit had ik inderdaad al geprobeerd maar het heeft niks geholpen. Ik vermoed haast dat de kabel achter de vergrendeling weg is geschoten.

tijntux (0), 13 jaar geleden

Het is gelukt!

De gril is los te schroeven, dan kun je er nog niet bij, maar in dit geval kon ik de kabel te pakken krijgen. Er een flinke ruk aan gegeven, en hij sprong los.

Oorzaak was smeer en vuil. de mechanisme zat vast. Alles eruit gehaald, schoongemaakt, olie erop. En hij werkt weer perfect!

Bedankt voor de hulp!

tijntux (0), 13 jaar geleden

Opgelost dus. (weet niet hoe ik dat kan afmelden)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Galant of stel zelf een nieuwe vraag.