Mitsubishi Space Runner: Motorlampje (oranje) gaat branden

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GLI

Begin februari ging, terwijl ik in de stad reed, mijn motorlampje branden, oranje. Ik ben toen naar de kant gegaan en heb de wegenwacht gebeld. Zij konden mij echter niet helpen omdat ze een oude auto (?) niet kunnen uitlezen. Maar hij verzekerde me dat ik gewoon verder kon rijden. Ik heb echter de volgende dag mijn eigen garage gebeld en ben daar langs gegaan om hem alsnog te laten uitlezen. Er kwam een code naar boven die inhield dat ik te dicht bij de evenaar heb gereden en dat daardoor de druk niet goed was. Ik was erg verbaasd wat ik had alleen de route Den Haag - Amsterdam gereden. De garage vermoedde dat het een storing was en heeft de code eruit gehaald zodat ik verder kon rijden. Echter een paar dagen later ging weer het lampje branden. Ik moet nu aanstaande donderdag weer terug naar de garage. Ze vermoeden dat het met de luchtdruk meter te maken heeft (vervangen kost "slechts" 700 euro) en anders dat de sensor/schakelaar van het lampje stuk is.

Iemand weleens zo'n probleem gehad?

Puuc

Geplaatst door Puuc (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Runner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 16 jaar geleden

Lang geleden dat ik nog zo'n goeie heb gehoord (dat van die evenaar), wat ze de mensen niet allemaal wijsmaken.
De luchtdruksensor zit ingebouwd in de luchtstroomsensor, waarschijnlijk is daar een probleem mee.
Aan het lampje zelf zal het wel niet liggen, dit wordt massa aangestuurd door de motor-ecu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Runner of stel zelf een nieuwe vraag.