Mitsubishi L200: Nieuwe okkasie

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2477 tdi

Hallo, ik heb de l200 juist gekocht, nu wil ik weten of ik petrol of koolzaadolie bij de diesel mag mengen. Bij de 2500 tdi volvo (104kw)van 1999 was dat geen probleem zelfs niet half/half

fleitjes

Geplaatst door fleitjes (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Die moderne techniek is wat gevoeliger.
Petrol (benzine?) is schraal en kan hele dure onderdelen in enkele kilometers vernietigen, dus ga je gang, maar ik zou het niet doen.
Nou snap ik om mee te beginnen al niet waarom je dat wilt doen. Benzine is toch duurder dan diesel?

fleitjes (0), 12 jaar geleden

Neenee, geen benzine, ik bedoel petroleum(voor lampen, kachels ed) deed ik in de V 70 voor de roettest op de 'keuring', en goedkoper dan diesel ! En koolzaadolie had ik nog aan €1/l.

En de 2500 van de V70 1999 is een audi(vag)motor 2500 tdi , toch zo 'ouderwets' niet dacht ik.

abunsc (0), 12 jaar geleden

Je ben verplicht om accijns te betalen. Indien je bij een controle wordt aangehouden en de politie de brandstof controleert en constateert dat je op iets anders rijdt dan de gewone diesel, dan kun je een fikse boete verwachten. Net als rode diesel mag je er niet op rijden.

De auto is ontworpen voor gewone diesel. Petroleum of koolzaadolie zullen waarschijnlijk slechter verbranden dus slecht voor het milieu.

De koolzaadolie heeft een lagere energiewaarde dan diesel waardoor je dus meer in de tank moet gooien. Het financiële voordeel bij 50/50 verhouding loopt denk ik terug naar 1 cent/km. Wil je daar de moeite en risico's voor lopen?

fleitjes (0), 12 jaar geleden

Slechtere verbranding van petroleum, daar ben ik het niet mee eens. Doe maar eens diesel in een petrollamp of in een zibro-camin je zal zien wat een rotzooi dat die geeft, als het al zou branden.
En petrol wordt toch ook bij de diesel gedaan tegen 'bevriezen' ipv benzine. Van koolzaadolie weet ik zo niet, 't is toch bio brandstof..... soit, maar die heb ik nog staan, vandaar.

(Wat ik verplicht ben.....pfff, als ik het millieu maar niet verpest) :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L200 of stel zelf een nieuwe vraag.