Mitsubishi L200: Zekering + bekabeling achteruitrijlamp

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 D-ID

Heb eigenlijk geen probleem, eerder een vraagje. Ik heb namelijk 2 achteruitrijlampen bijgeplaatst 2 X 55 watt (uiteraard voor beter zicht en met het oog op het plaatsen van een achteruitrijcamera en... 't was zo kaal op de buis v/d trekhaak L +R) .In de bestaande zitten 2x18 watt. Er zit een zekering in van 7,5 A = 90 à100 watt. Samen heb ik nu 148 watt.Mijn vraag nu : als ik een zekering steek van 12 A, kan dat gevaar opleveren voor de bekabeling ?


Vriendelijk bedankt voor het advies,
Groetjes,
Fleitjes.

fleitjes

Geplaatst door fleitjes (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi L200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

limbra (570), 12 jaar geleden

Normaal gesproken kunnen de draden wel wat hebben hoor .
Maar 12A afgezekerd ga je denk ik net niet redden .

Het is dus je bedoeling dat de standaard achteruitrijlampen ook blijven funktioneren , dan heb je dus totaal 2x18 Watt + 2x55 Watt = 146 Watt .

Aangezien de zekering 12A is, is het dus : 12A x 12V = 144 Watt max. afgezekerd .
Ik denk dat je dan beter de lampjes uit de standaard achteruitrijlampen kan halen want dan heb je 110 Watt totaal
dan is de zekering van 12A voldoende , zelfs 10A zou dan nog wel kunnen , mits er geen andere verbruikers onder deze zekering zitten.

fleitjes (0), 12 jaar geleden

Klopt wat je zegt Limbra en daar had ik ook al aan gedacht of ledjes ipv de standaardlampen.Maar het probeem is opgelost , ik heb een constant stroomkabel getrokken naar achter en een relais geplaatst, bediend door de standaard leiding.

Toch bedankt voor de reactie.
Dit draadje mag gesloten worden moderator.

Fijne avond nog allemmal,
Groetjes,
fleitjes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi L200 of stel zelf een nieuwe vraag.