Mitsubishi Carisma: olielucht uit de uitlaat

Bouwjaar: 1998

Auto is een Carisma 1.8 GDI van dec.'98 met 110.000 km welke ik ongeveer drie weken geleden heb gekocht.
Probleem is het volgende. In eerste instantie had ik last van verbrande olielucht als ik bv.in de file stond, dit is verholpen na een goede tip, het was een kapotte o-ring van een plastic klepje op het kleppendeksel.
Nadat dit probleem was verholpen ruik ik de lucht niet meer in de auto maar nog wel uit de uitlaat. Ook gaat mijn toerental niet direct omlaag bij het gas los laten en opschakelen.
Wie weet wat er aan de hand kan zijn ?

Gr. Kees

Kees6217

Geplaatst door Kees6217 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Kees,

Wacht even af wat het olieverbruik van de auto is kan best wel erg hoog zijn en dat ruik je dan in de uitlaatgassen.
Een liter op duizend kilometer is nog toelaatbaar.

Hans

Kees6217 (0), 19 jaar geleden

Een beetje late reactie maar het antwoord is dat de auto nagenoeg geen olie verbruikt, ik heb nu 1000 km gereden en er hoeft niets bij dus het is voor mij alsnog een raadsel.
Ook het blijven "hangen" van het toerental is mij nog niet duidelijk. Na tel. contact met de dealer vertelde deze mij dat het komt door het "Drive by wire" systeem maar ik heb gekeken en ik heb gewoon een gaskabel dus dat was ook geen beste score.
Vooralsnog sta ik open voor iedere tip.
Overigens is de gasklep schoon volgens de dealer.

Mvg. Kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.