Mitsubishi : Oplossing algm. toerental/slecht lopen/inhouden/enz

Bouwjaar: 2000

Hallo allemaal,
Heel vaak kom ik op de site vragen tegen ontrend verkeerde toerental van de motor, haperen enz.
Een veel voorkomende storing bij moderne motoren is dat de stationaire regelmotor van slag is. Oorzaak hiervan is vaak een keer een lege accu gehad of te lage accu spanning.
Ook een slecht contact in het electrisch circuit kan een oorzaak zijn. Voordat je dure reparatie's aangaat, reset eerst eens de boord computer, in 9 van de 10 gevallen is de storing weg.
Hoe? Heel eenvoudig. 1)contactslot uit 2)accu polen losmaken 3)contactslot aan(alle restspanningen kunnen uit het systeem weg) 4)wacht 10 minuten 5)contact slot uit 6)accu aansluiten 7)start de motor en controleer of de storing verholpen is.
OPMERKING : bij het loskoppelen van de accu moet een eventuele radio en boordcomputer opnieuw ingesteld worden, dus zorg dat je het instructie boekje hebt.
Veel succes allemaal

Rocco10147

Geplaatst door Rocco10147 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Aardig advies, behalve voor diegene die de code van zijn radio of Cd-speler niet vinden kan. Die doen het dan niet meer.
Overigens: Resetten is geen oplossing; Meten en Repareren wel.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dat heet idd, geen resetten.. maar verdoezelen een hobbyisten denkwijze...

paul,

Rocco10147 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Paul,er zijn ook nog mensen die niet begrijpen wat je met idd bedoeld.
En meten/repareren is natuurlijk de op lossing, maar ga jij eerst alles nameten en vervangen als je accu leeg is geweest?
Indien er daadwerkelijk een storing aanwezig is zal de methode niet werken of de storing binnen korte tijd terug komen.
Rocco

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

met de afkorting idd, bedoelt men inderdaad..

indien er een auto binnen komt met een evt, storing ga ik echt de accu-klemmen er niet onnodig afhalen, (ik kijk wel uit) dan zou ik de gehele dag bezig zijn met instellingen, code's en klokjes ect,ect,

bij mij is het de gewoonte dat elke auto die binnen wordt gebracht alvorens wordt uitgelezen! met of zonder evt, gemelde klachten! (betaald men ook niks voor)
het voordeel daarvan is, je weet meteen wat je in handen hebt en wat er evt, moet worden verholpen..

paul,

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Daar komt nog bij dat Resetten in een aantal gevallen meer kwaad doet dan goed. Bijvoorbeeld bij auto's van de Vag-groep (Audi/Seat/Skoda/VW), dan moet de gasklep opnieuw ingeleerd worden. En daar heb je wel een vakgarage/dealer voor nodig. Dit geldt ook voor auto's met motoren van VAG zoals de Ford Galaxy en sommige Donkervoorts.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Overig of stel zelf een nieuwe vraag.