Mitsubishi Space Wagon: piepend geluid bij koude start,houd aan bij nat weer

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Vorig jaar November had ik een piepend geluid bij het starten en hield bij nat weer aan.Volgens mij de v-snaar.Deze is toen meteen vervangen onder garantie.Probleem was verholpen tot voor een maand of twee geleden.In Frankrijk begon dit probleen zich opnieuw voor te doen.Twee weken geleden bij de grote beurt laten spannen.Probleem bleef zich echter voor doen.Vorige week nog eens bijgespannen,daar men blijkbaar een borgmoer bij de grote beurt vergeten was los te draaien alvorens te spannen.Inderdaad een goede spanning minder dan 1 cm speling.Probleem blijft zich toch weer voordoen,nu blijvend met dit natte weer vandaag.
Net nog even geluisterd,en het geluid komt toch van de 1e v-snaar ,teminste uit die buurt,en niet van de 2e die verder door zit en volgens mij de dynamo aandrijft(maar ik ben maar een leek).

WIE HEEFT HIER EEN OPLOSSING VOOR.Ik weet het nu even niet meer,en bij de garage is het geluid niet meer te horen daar ik dan een aantal km gereden heb .Ps het geluid is bij nat meer langere tijd te horen,bij even stationair staan verdwijnt dit ook weer.Verder bij het uitzetten van de motor hoor je de riemen even ""stroef"" piepend stil vallen.

rebelsch

Geplaatst door rebelsch (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 15 jaar geleden

rob als het echt van de riem komt zou je de riem moeten vervangen het is mogelijk dat hij hard geworden is al is dat niet het goede woord en daar door gaat piepen.

groetjes jan.

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

Zet even een verfstreep op de krukaspoulie ( deze kunnen overdraaien op de rubber waar deze als demper fungeert), en laat hem draaien tot je het piepen hebt gehoord, kijk dan of de streep nog over elkaar uitkomt, dit komt regelmatig voor. Indien het dit niet is, de alternatorriem moet behoorlijk veel spannen, en met veel bedoel ik echt veel!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.