Mitsubishi Carisma: Probleem met Carisma

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Welke autokenner herkent het probleem van onze auto, een carisma uit 2002.
Ik zal het probleem hieronder even uitgebreid schetsen:

We hebben al 1,5 jaar een gasfx installatie. Deze geeft het laatste half jaar wat problemen: we hebben regelmatig last dat hij stottert bij het optrekken, hij komt dan langzaam op toeren. Bij benzine lijkt dat probleem er niet te zijn.
Omdat dit probleem steeds vaker voorkomt hebben we volgende week vrijdag een afspraak bij de gasfx dealer om er eens naar te kijken.

Het probleem staat vermoedelijk los van er gister gebeurde met de auto:
Gister reden we van vlissingen naar utrecht, en op driekwart van de rit kreeg de auto ineens last van toerenverlies op de snelweg. We gingen steeds langzamer rijden, dus daarom overgeschakeld van gas naar benzine en zo bij de eerst volgende pomp 10 liter gas erbij getankt. We zijn toen weer weggereden, zijn weer teruggeschakeld naar gas, en reden weer. Maar we hadden nog geen 5 km gereden en we kregen hetzelfde probleem. Dus ik schakel over naar benzine, en wil weer gas bij geven: maar dat ging niet meer: zodra ik gas gaf namen de toeren juist harder af. Daarom zijn we naast de snelweg gestopt. Na een paar minuten gestart (op benzine) en we konden gelukkig weer wegrijden. Het ging wel wat stoterig met optrekken, maar we hebben de rit naar huis zonder problemen kunnen afrijden.

Gister avond even naar de plaatselijke tankstation gereden: oliepijl was wat te laag, dus die bijgevuld en een halve tank met verse benzine bijgetankt. En toen die avond en vanochtend weer wat rond gereden alleen op benzine (niet op gas), om te kijken of er nog steeds van die rare klachten optraden. Het volgende trad op:
• Slechts 1 maal weer het probleem dat ik gas gaf en dat de toeren wilde afnemen in plaats van dat ik harder ging rijden. Dit was bij een snelheid boven de 100km/h
• Ook regelmatig last van stotterig optrekken
• En de motor slaat steeds af als ik bijna stilstaat. In zijn stationair zie ik de toerenteller niet constant blijven, hij gaat op en neer. Ook bij de verlichting zie ik dat terug. Uiteindelijk slaat de motor dan af.
Verder zie ik dat de temperatuur goed is, en het starten van de auto gaat opzich ook uitstekend. Als ik geen toeren maak slaat hij een aantal seconden later wel af

Wie weet wat dit kan zijn? Moet ik met dit probleem naar een dealer toe die ruim 20 km bij me vandaan zit? Of kan dit bij elke garage om de hoek opgelost worden?

Dank vast voor je reaktie!

g_hueting

Geplaatst door g_hueting (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

escobar (0), 16 jaar geleden

heb je de laatste tijd misschien een backfire gehad ? zoja dan kan het zijn dat je luchtmassameter kapot is.

g_hueting (0), 16 jaar geleden

Wat is een backfire?

escobar (0), 16 jaar geleden

een soort ontploffing en dat kan komen door slechte bougies og bougiekabels die doorslaan en dat kun je op gas een ontploffing krijgen, zeg maar ploffen of knallen en daar door kan je luchtmassameter kapot gaan, en die regelt de luchttoevoer en als de luchtmassameter dus niet werkt krijgt de auto een verkeerde mengsel vanlucht en brandstof.

Hans4037 (0) PRO, 16 jaar geleden

Backfire is een ontbranding in het inlaat traject,dit kan veel schade en zelfs brand veroorzaken.

Hans

g_hueting (0), 16 jaar geleden

Oke, alvast bedankt voor je reaktie. Wat raad je ons aan: langs de mitsubishi dealer gaan, of kan de lokale autoboer dit oplossen of moeten we langs de gasfx dealer voor dit probleem?

Nico8119 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat het het beste is om ervoor te zorgen dat de auto eerst weer goed op benzine rijdt. Dat is zeg maar de basis (dus naar de garage). Als je daarna nog problemen met het rijden op gasfx hebt, dan kan dit alleen in het gasfx systeem zitten en in dat geval kun je naar de gasfx dealer.

g_hueting (0), 16 jaar geleden

Dank voor je reaktie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.