Mitsubishi Space Wagon: Probleem met relais naast boordcomputer

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb een relais naast de boordcomputer wat aan en uitklikt, gisteren kwam dit probleem aan het licht toen ik op de snelweg reed, en ik een paar keer geklik hoorde, waarna mijn auto er plotseling mee uitscheed.
Mijns inziens komt dit omdat het relais stuk is of er is een draadbreuk in de stroomvoorziening naar het relais toe (het relais geeft voeding aan de boordcomputer), wie heeft hier ervaring mee?

Ramón

Ramon Kerker

Geplaatst door Ramon Kerker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is omgekeerd, de computer geeft een massa aan de stuurkant van die relais. Dit relais dient voor de voeding van de benzinepomp in de tank, dit doen ze voor de veiligheid mocht de motor afgeslagen zijn door een ongeval en de benzineleiding is geraakt, dat de benzinepomp stopt met draaien (en niet de benzine er uit pompt).

Dus de stuurspanning van de relais is aan de ene kant een permanente 12v na contact, en aan de andere kant de massa uit de computer. Aan u om uit te maken welke er soms niet aankomt.

Het kan ook zijn dat er een of andere sensor tijdelijk uitvalt, waardoor de massasturing van die relais wordt onderbroken door de computer zelf, denk dat de bdp sensor daarvoor verantwoordelijk is, laat dus eerst even de computer uitlezen op foutcodes.
Heb het zelf ook ooit eens gehad met een 1600 lancer, daar hebben we de computer voor vervangen.
Denk dat space wagon enkel een 2 liter heeft, de 1,8 liter lag in de space runner

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.