Mitsubishi Space Runner: Rammelend en ratelend geluid versnellingsbak/koppeling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hi wij hebben onlangs een spacerunner afgeleverd,klant is een maandje later terug gekomen met een ratelend geluid in de versnellingsbak (lagergeluid)na een aantal proefritten met de auto besloten om de bak te demonteren en eens van binnen te inspecteren.(overigens geen klus die ik elke week zou willen doen)
Bak gedemonteerd en open gemaakt bak ziet er volgens ons na 180.000km nog redelijk goed uit alle lagers zijn nog puntgaaf niet overdreven veel slijpsel in de olie terug gevonden.de koppelingsplaat is er minder goed aan toe de tangentiaalveertjes liggen er aardig los in(een babyrammelaar is er niets bij)plaat is nog niet helemaal versleten is zelfs nog de eerste koppelingsplaat volgens vorige eigenaar.ook de speling van de lagers is niets op aan te merken volgens ons(wij zijn natuurlijk geen revisiebedrijf).

Ikzelf ben er van overtuigd dat het geluid in de koppelingsplaat zit,het geluid is namelijk niet hoorbaar tijdens het optrekken in 1,2 en 3 dit is het moment dat de veertjes worden ingedrukt en dus vast komen te zitten in de plaat op het moment dat je het gas los laat bij welke snelheid dan ook begint het geratel als je dan de koppeling intrapt zwakt dit snel af maar dan wordt de bak ook niet meer aangedreven door de motor.mijn idee is dat op het moment dat het gas eraf gaat de veertjes niet meer worden aangedrukt en dan beginnen te rammelen.
Mijn werkgever is er nog niet van overtuigd en wil dan ook liever nog even wachten en nadenken wat het zou kunnen zijn het is namelijk niet echt een klusje wat zo even geklaard is(Subframe eronderuit e.d.)

Nu komt na een lang en hopelijk te begrijpen verhaal mijn vraag en die luidt;
Heeft iemand van jullie dit exacte probleem al eens eerder aan de hand gehad met dit type auto en wat was de oorzaak toen.ik hoop van niet want dan kan ik die bak weer monteren met een nieuwe plaat en drukgroep.

Gr€€tz Patjuh.

Patjuh8423

Geplaatst door Patjuh8423 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Runner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb hetzelfde met mijn Galant '97 gehad,(waarschijnlijk ook nog dezelfde motor?)
Alleen uit jouw verhaal merk ik op dat het een behoorlijke harde rammel is,dat was bij mij niet het geval.
Gaf alleen stationair een licht rammelend geluid,en bij intrappen van de kopp.was het weg (veertjes niet meer belast),maar het was ook gelijk weg bij een klein beetje gas geven.
Dacht eerst ook aan de bak,maar bleek dus wel de plaat te zijn,net zoals je zegt de veertjes.
Bij vw hebben ze ook dit probleem,maar daar zit het in het 2 massa vliegwiel.
Zoals je zegt,een baby rammelaar is er niets bij en ook nog de 1e koppelingsplaat,met veertjes die zo los liggen is zo en zo niet goed,die moeten er juist wel strak in liggen......vervangen die zooi.

Ricky,

Patjuh8423 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hi Ricky een galant heeft niet dezelfde motor bak zt namelijk aan de andere kant bij een galant de koppelingsplaat ga ik zowieso vervangen maar het gaat mij erom dat ik graag wil weten of iemend ooit zijn bak van een spacerunner heeft laten reviseren vanwege deze klachten.in ieder geval bedankt voor je tip!

Gr€€tz Patjuh.

PS.Met deze auto is vaak een zware caravan getrokken,vandaar dat mijn werkgever verwijst naar een "bakgeluid".

Theo Veenman (0), 16 jaar geleden

Ik heb ongeveer 50 tot 60 van dat type versn.bakken gereviseerd bel mij maar dan kan ik je nog een aantal tips geven tel.06-50447764

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=ricky]Heb hetzelfde met mijn Galant '97[/quote]
wat is dit nou ricky...... wat lees ik, een GALANT!! [url=http://imageshack.us][img]http://img114.imageshack.us/img114/1438/...[/img][/url] verdien je dan zo slecht :^))))))))))

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=paulkelder][quote=ricky]Heb hetzelfde met mijn Galant '97[/quote]
wat is dit nou ricky...... wat lees ik, een GALANT!! [url=http://imageshack.us][url]http://img114.imageshack.us/img114/1438/...[/url][/url] verdien je dan zo slecht :^))))))))))[/quote]
Ha ha,verdien natuurlijk nooit genoeg,maar de reden dat ik een Galant heb is dat het een super fijne wagen is,mooi,kost niet veel en het blijft maar heel.nou ja....alleen die koppeling dan...

Ricky

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Guillaume]Hallo Ricky en overige geïnteresseerden, ik zit even door de archieven van dit forum te spitten en kwam dit bericht tegen:


Ik heb sinds kort een ouwe ibiza aangeschaft uit '89 (omaatje, altijd binnen gestaan, je kent het wel :-) met 60.000km op de teller (niet mee geklooid, tenminste daar lijkt het op). 1.5 benzinemotor (nog net voor de injectie versie), system porsche.

Auto vertoont wel hetzelfde geratel als je beschrijft: "alleen stationair een licht rammelend geluid,en bij intrappen van de kopp.was het weg".
Verder maakt de bak een beetje herrie in 1e en 2e versnelling, het soort geluid dat je ook bij veel auto's hoort die achteruit rijden, maar klinkt niet echt verontrustend.

Kan ik rustig nog even doorrijden met dit geralen (beetje loszittende koppelinsveertjes?), of is er stront aan de knikker?
Alvast bedankt voor het advies![/quote]
Plaats deze nieuwe vraag in rubriek> Seat> particulieren.
Dank voor je medewerking.

Gr. paul (moderator problemcar team)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Runner of stel zelf een nieuwe vraag.