Mitsubishi Carisma: richtingaanwijzer schakelaar vervangen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hi, ik ben Ed uit Arnhem en rij in een Mitsubishi Carisma uit 2000. Prima auto, nooit problemen. Behalve dat nu de schakelaar van de richtingaanwijzer het niet meer doet. Het pookje kan niet meer makkelijk heen en weer schakelen en gaat ook niet meer automatisch terug. Nu wil ik proberen de schakelaar te demonteren en te vervangen door een nieuwe tweedehandse. Mijn vraag is of mij dit gaat lukken zonder dat het stuur eraf moet. Ik heb geen idee hoe die schakelaar vast zit en of ik er makkelijk bij kan. Iemand ervaring hiermee of een suggestie? Bij voorbaat dank!

EdArnhem

Geplaatst door EdArnhem (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Mit.Ral (0) PRO, 5 jaar geleden

Hi Ed,
Dat kan inderdaad zonder het stuur te verwijderen. Alles wat je nodig hebt is een kleine en en middelmaat kruisschroevendraaier.
Kap om stuur kolom verwijderen en dan kom je al aan de schroefjes van de richting aanwijzer. Gaat je zeker lukken !
Grt

EdArnhem (0), 5 jaar geleden

OK, bedankt, dan ga ik het morgen proberen!

EdArnhem (0), 5 jaar geleden

Zo, ik heb de schakelaar eruit. Maar zo te zien is er niets kapot. Dus nu weet ik het even niet meer. Ik heb twee foto's geupload. Is dit het normale beeld? Ik heb dit nog nooit eerder van dichtbij gezien, maar er lijkt me niets afgebroken.

Mit.Ral (0) PRO, 5 jaar geleden

Hi Ed,
Is zo lastig te zien, maar normaal andere / nieuwe schakelaar erin en dan werkt het weer..Gaat je lukken !

EdArnhem (0), 5 jaar geleden

Ik heb de schakelaar besteld bij een sloophandel. Vandaag binnen gekregen en gemonteerd. Alles weer OK! Met dank aan Mit.Ral voor de support.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.