Mitsubishi Carisma: Ruitensproeier

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

De ruitensproeiers voor en achter laten het samen gelijkertijd afweten. De ruitenwissers gaan nog wel, dus denk ik niet dat er een zekeringprobleem is of er zou een aparte zekering voor de sproeiers zijn dewelke ik niet vind. Ik hoor ook geen motortjes draaien. Hoe raak ik aan die motortjes om ze na te zien? Staan ze onderaan het reservoir? Wat moet er gedemonteerd worden vooraleer ik de sloophamer erbij haal?

Francis44

Geplaatst door Francis44 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra (580), 12 jaar geleden

Ik denk dat je de sloophamer kunt laten liggen ;-)
Vermoedelijk is het relais kapot aangezien ze voor en achter niet meer werken , er zitten 2 pompjes in het reservoir (voor sproeier en achter sproeier).
zit er onder de motorkap geen relais box ? meestal naast de accu , als ik het mij goed herinner zitten daar de/het relais in.

Francis44 (0), 12 jaar geleden

Er is inderdaad een relaisbox maar de tekeningen op het deksel laten niet vermoeden dat ze daarvoor zouden dienen, een batterij, ventilator, koplamp en een trompetje, zal wel de klaxon wezen ;-). Op de andere plaatsen staan geen relais. Er zouden anders al 2 relais defect moeten zijn daar de sproeiers apart te bedienen zijn.
In ieder geval zal ik ze morgen eens uittesten.

Francis44 (0), 12 jaar geleden

Probleem opgelost. Beide pompjes waren geblokkeerd. Na een uurtje miserie en WD40 heb ik ze kunnen deblokkeren en draaien ze weer perfect.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.