Mitsubishi Space Star: Snelheidsmeter doet het niet meer en motormanagement lampje bran

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vandaag losse cruisecontrol geplaatst; omdat het plaatsen van de meegeleverde snelheidssensor niet makkelijk ging heb ik het originele snelheidssignaal gebruikt (kon ook vlgs. de bijgeleverde handleiding).
Dit komt volgens dit oude bericht (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... van een oranje kabeltje dat in een ongebruikt stekkertje zit dat linksboven bij de radio zit vastgeplakt.
Maar helaas werkt dit niet, na het loskoppelen van dit draadje en een proefrit blijkt dat de snelheidsmeter het niet meer doet en het motormanagementlampje brandt.
Heb even naar de zekeringen gekeken maar kan geen defecte vinden.....is het wel een zekeringkwestie of is er iets anders aan de hand?

Hendrik17

Geplaatst door Hendrik17 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Het motor-management wil ook dat snelheidssignaal zien, dat is zelfs wettelijk verplicht.
Dus ik denk dat je oorzaak het loskoppelen of verbinden met de cruise control van dat oranje draadje het probleem is.
Kun je gauw genoeg testen, even terug bouwen naar hoe het zat.

ron001 (0), 8 jaar geleden

algemene zekering 7, 10A zekeringkast in de auto...

Hendrik17 (0), 8 jaar geleden

@oldford,

Heb dus, omdat de cruisecontrol en de snelheidsmeter niet werkten, het signaaldraadje weer losgekoppeld van de cruisecontrol besturingsunit, maar de storing blijft....geen snelheidsmeter en het motormanagementlampje blijft branden. Vandaar mijn vraag hier.......

@ron001: heb ook alle zekeringen in de zekeringskast in de auto gecheckt en deze zijn ok.

Hendrik17 (0), 8 jaar geleden

@ron001: zekering 7 in de zekeringskast in de auto is een 20A zekering t.b.v. het schuifdak.....vlgs. het instructieboekje; hierin staat geen enkele zekering vermeld die de snelheidsmeter betreft. Bij nr 12 (10A) in de zekeringskast in de auto staat wel een klokje "Instrumenten"
moet morgen nog enkele zekeringen checken in de motorruimte, maar hoop dat iemand hier de oplossing weet....Heb al wel gehoord dat ik gewoon kan blijven rijden zonder dat de motor schade lijdt, of is die info ook onjuist?

ron001 (0), 8 jaar geleden

Oke zekering 7, lees in mijn schema iets anders...heb er nog meer ( andere uitvoering msp) . Als je de ws manual wil hebben, altijd makkelijk, hoor ik het wel. Dropbox linkje via de mail.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.