Mitsubishi Space Star: Mitsubishi Space Star 1.8 GDI DG0 verbruik 1 op 5 en verzuipt

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GDI DG0

Hallo,

Wij hebben een SpaceStar die sinds kort een gigantisch hoog verbruik heeft. Starten lukt vaak ook niet meer, bougies kletsnat. Als hij koud is loopt de motor nog wel redelijk, alleen zodra warm dan wil die niet echt meer op toeren komen en is niet boven de 100 te krijgen. De uitlaat ruikt erg naar onverbrande benzine. Luchtmassameter al vervangen, en gasklephuis schoongemaakt (was wel helemaal dik in de roet), en dat vacuumslangetje wat aan het huis zit ook. Hielp allemaal niet. D.w.z. stationair loopt ie nu wel beter. Zou het de lambda sensor kunnen zijn? Ik heb de stekker ervan los gehad, merkte weinig verschil. Het leek zelfs of de verbruiksmeter nog verder omhoog ging. Misschien moet ik de sensor meten (tussen 0.1 en 0.9V las ik ergens). Maar waar kan ik dat het handigste doen? We hebben geen brug. En zijn dat de 2 grijze draden?? 4 draads, 2 zijn voor de verwarming neem ik aan. Ik denk eigenlijk bij de computer maar die kan ik ook niet vinden...?? Volgens mij veranderen die draden trouwens van kleur na de connector, kom er alleen niet achter wat nou wat is. Of: zouden het ook de injectoren kunnen zijn die misschien lekken en daardoor te hoog verbruik? En hoe kom je daar bij? We vinden het vreemd, temeer omdat we de diagnose hebben laten uitlezen (lukte niet met mijn OBD, die kwam niet verder dan de accuspanning...), en hier kwam niets uit. En er brandt ook geen lampje op het dashboard.

Vriendelijke groet, Wido.

Wido

Geplaatst door Wido (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harnak (0), 8 jaar geleden

Temperatuur sensor computer?

Wido (0), 8 jaar geleden

Beste Harnak, wat bedoel je daar precies mee? Overigens heb ik de engelse manuals van de auto kunnen downloaden: als je me kunt vertellen waar die sensor zit, en wat is de engelse naam ervan?

havenmeester45 (0) PRO, 8 jaar geleden

Probeer eens je ECU te wisselen voor een andere, deze regelt hoelang de injectoren open staan en dus waarom de motor verzuipt.

Deze geven wel eens meer storing


Gaat de motor in noodloop? brand het management lampje?

Wido (0), 8 jaar geleden

Beste Havenmeester, DE ECU (ik neem aan dat je de control unit voor de injectie bedoelt die achter de inlaatspruitstukken tegen het schutbord in het motorcompartiment zit) zou het best kunnen zijn. Ga ik checken. Helaas branden er geen lampjes en motor gaat m.i. ook niet in noodloop. Diagnose uitlezen lukt niet met OBD, en ook niet met de MUT app. Wordt vervolgd!

Wido (0), 8 jaar geleden

Geen vervolg van ons: auto is niet meer in ons bezit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.