Mitsubishi Space Star: Km teller en raam

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo, ik heb een spacestar uit 2000 met twee gekke dingen.
Het elektrische raam gaat niet meer omhoog als deze helemaal naar beneden is geweest. Na tig pogingen gaat hij gelukkig alsof omhoog.
Tweede puntje, de km teller stopt er soms mee, tijdens het rijden. Tik op dash werkt niet.
Alvast dank voor jullie tips!
Piet

piet keulen

Geplaatst door piet keulen (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 8 jaar geleden

Schakelaar al doorgemeten ?

DJS8 (0), 8 jaar geleden

Probleem met het raam is bekend, hebben veel Space Stars last van. Een ontwerpfout dus. Onze Space Star heeft dit links-voor ook.
Op andere fora is wel eens gesuggereerd dat smering van de raamgeleiding zou helpen, maar ik heb nergens kunnen vinden of dat ook echt en voor langere tijd helpt. Bij mij niet in ieder geval.
Ik weet niet of een fabrieksnieuw raammechanisme nog leverbaar is. Maar goedkoop zal dat niet zijn, en dan moet het ook nog gemonteerd worden. En bij een gebruikt exemplaar is de kans groot dat je hetzelfde probleem hebt of spoedig zal krijgen.
Wij hebben onszelf aangeleerd de ramen niet helemaal te openen, zodat er nog ca. een decimeter glas zichtbaar blijft boven de raamlijn. Dan levert het sluiten bij ons geen probleem op. Niet handig uiteraard, maar het is ons de kosten en het gedoe niet waard om er nog wat aan te doen (ons exemplaar is van 1998, en nu de roest lijkt toe te slaan zal die het geen 10 jaar meer gaan uithouden).

Stopt alleen de km-teller of ook de snelheidsmeter? De signaalgever daarvoor zit op de versnellingsbak, en ook dat is een bekend zwak punt van de Space Star. Is bij ons ook een keer stuk gegaan. Is echter niet zo duur om te laten vervangen, en dan doet'ie het weer jaren lang. Stopt alleen de km-teller, en doet de snelheidsmeter het wel gewoon, dan is het een ander probleem (slecht contact ergens op de printplaat van het klokkencluster wellicht). Als de km-teller slechts af en toe even uitvalt, is het moeilijk om het probleem te vinden. Gewoon doorrijden zou ik zeggen, dat de km-stand dan op den duur iets lager uitvalt, is voor het functioneren en de betrouwbaarheid van de auto geen probleem.

henk 1951 (0), 8 jaar geleden

ook bij draaiende motor ?? al aan een nieuwe accu gedacht
bij mij ook toen was de accu 7 jaar oud nieuwe dr in en raam ging weer dicht.
tis maar een idee
succes henk

john zoet (0), 6 jaar geleden

bij een weigerende km teller is het ook wel een een statische lading.
ik heb de accu klem 30 sec losgemaakt en weer aangesloten en de km teller werkt weer perfekt.
het raam bleef vaak hangen als ik het helemaal naar beneden deed. ik heb de bekleding los gemaakt en om de raamgeleider aan allebei de kanten een tyrap geplaatst zodat hij niet meer tot het einde kan zakken .
het raam gaat nu gewoon open en dicht en blijft een cm boven de deur hangen .
dus geen dure reparatie aan een auto van 19 jaar

TaurusNL (0), 5 jaar geleden

km teller is vaak een sensor die vervangen moet worden. had ik ook en was daarmee opgelost.
raamprobleem had ik ook. opgelost met een tweedehands raam-motortje. smeren van de geleiding heeft totaal geen zin. het is echt het motortje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.