Mitsubishi Space Star: Space Star ineens geen vermogen, zwaar stuur, bobinelampje aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Wat er aan vooraf ging (maar heeft er waarschijnlijk niets mee te maken). Brandstoflampje lichtte op, dus getankt. Circa 30 km gereden, auto geparkeerd. Twee uur later weer vertrokken. Rijd op A4 richting A'dam, neem afslag Leimuiden en auto houdt ineens in, met soms opleving, valt dan weer terug. Ik moest even voelen wát ik nou voelde: zit ik in verkeerde versnelling? Nee. Even kijken of ik in 3, 2 of 1 wél weer kan optrekken... nee, beetje. Stuur ineens heel zwaar, log, auto slaat af, bobinelampje brandt. Auto even in berm gezet. Minuutje gewacht en gestart. Alles normaal. Maar onzeker, dus via binnenweggetjes naar huis gereden.

Het bovenstaande probleem heeft zich ruim een half jaar geleden ook voorgedaan, een keer of 2 à 3. Telkens als ik ergens een 'flinke' bocht nam (zoals rotonde, dus auto even uit balans). Dan ook dat zware, logge gevoel in stuur, auto slaat af, bobinelampje brandt. Auto is toen bij mijn monteur geweest, die heeft alles nagekeken, kon niets vinden. Daarna ook nooit meer iets van gemerkt, was het probleem eerlijk gezegd alweer vergeten. Tot hedenavond...

Auto heeft nieuwe bougies, dus daar niets mee aan de hand. We heb ik al langere tijd het probleem met deze auto dat hij erg veel verbruikt. Op de korte afstanden rijd ik slechts 300 km op 50 liter. Een jaar geleden was dat nog 600 km. Alle filters zijn vervangen en ook hoe heet dat nou... iets met rotor is onlangs vervangen (bij Mitsubishigarage, reparatie ca. 80,=). Sinds dat onzuinig rijden 'ruiken' de uitlaatgassen anders dan voorheen, en komt er roet uit uitlaat. Door dat vervangen van die rotorhuppeldepup hadden we gehoopt dat mettertijd die roet uit de uitlaat 'uitgeblazen' zou worden, maar er lijkt toch - zeg ik als vrouw/leek - iets raars aan de hand te zijn met het inspuiten ofzo, dat er TE veel benzine ge-/verbruikt wordt, ik weet niet hoe dat werkt.

Kortom: eigenlijk meerdere problemen in één, geen idee of het één nog met het ander te maken heeft. Auto heeft jaar geleden trouwens een botsing rechtsvoor gehad, toen is er wel 't één en ander aan gerepareerd (wiel/ophanging), maar niet aan motorblok.

Wie kan hier iets mee?!??!?!?!

Vrouw met Space Star

Geplaatst door Vrouw met Space Star (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Star? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Wat een "bobinelampje" is weet ik niet. Het zou het accu/dynamo lampje kunnen zijn of de motorlamp.
Gezien het hoge verbruik denk ik dat er ergens een sensor een verkeerde waarde afgeeft of dat er ergens lucht lekt.
Een bezoekje aan de dealer heb je weer heel gauw terug verdient.
Doorrijden met het hoge verbruik is geen optie, dat resulteert alleen maar in hele dure gevolg schades.

klaasqatar (0), 8 jaar geleden

Laat de katalysator eens nakijken. Best mogelijk dat het binnenwerk kapot is. Als dat het geval is blokkeert de uitlaat met inhouden en hoog verbruik tot gevolg. De lambdasondes registreren verkeerde waardes en dan licht je lambda lampje op... het is een suggestie. Hoeft niet zo te zijn he?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Star of stel zelf een nieuwe vraag.