Mitsubishi Carisma: Soms inhouden en piep in stuur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GDI

Hallo Allemaal,

Heb sinds 2 maanden de Mitsubishi Carisma - 1.8 GDI Hatchback en ben er zeer blij mee. Loop echter wel tegen een tweetal probleempjes aan:

- Als tie koud is en ik rij (touren) rustig in zijn 3/4 gaat ie een klein beetje stotteren maar zodra ik gas geef is het weg. Na 4/5 minuten rijden is dat probleem zo en zo weg. Dus alleen met een koude motor.
- Nadat ik een paar keer gestuurd heb, komt er uit het stuur een wat aanlopend/piepend geluid, net of tie aanloopt (het stuur).

Weten jullie wat?? Heb alleen nog maar injectie reiniger toegepast.

Groetjes,

Perry.

limp1983

Geplaatst door limp1983 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Carisma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

afschrijving? (0), 12 jaar geleden

Hallo Perry,

Stotteren: Bougiekabels misschien?
Schurend stuurgeluid: te weinig olie voor de stuurbekrachtiging?

Groet Harry.

limp1983 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Maar bougiekabels?? Ik vind het zo vreemd dat tie het alleen maar heeft bij een koude motor. Als de bougiekabels niet goed waren zou hij dat toch altijd moeten hebben?

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

Het koud wat inhouden is denk ik een gewone leeftijdsverschijnsel.
Niet alle sensoren zijn meer even naukeurig als nieuw ( temperatuur ) en natuurlijk wat inwendige vervuiling van het inlaattrajekt en en van motoronderdelen zelf.
Zolang het na een paar min over gaat en het verder niet stoort of het LMM lampje niet gaat branden is er niks aan de hand.
Maar frisse bougies en kabels enz enz kan wel het verschil maken hoor.. de interne weerstand van de kabels is koud anders als warm denk bv aan vocht..
Het is nihil maar niet helemaal ondenkbaar.

Het schuren kan natuurlijk van de pomp komen maar jij zegt uit het stuur zelf dus dan denk ik eerder aan de claxonring, het airbaglint of het bovenste lager van de stuurkolom.
Haal de kappen een van het stuur en probeer eens te zien waar het vandaan komt.
Oppassen met het airbaglint, deze is in ieder geval als het goed is knalgeel dus valt wel op.
Al met al twee storing waar je je niet zo heel druk om hoeft te maken.

limp1983 (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie. Bij mijn vorige auto (mazda) had ik het probleem dat de auto stationair schommelde.. De garagehouder zij toen, het is natuurlijk geen mercedes en wist voor de rest ook niets, dus het probleem bleef. Bij deze auto wil ik gewoon dat tie perfect is en 2002 is niet zo heel oud toch?

Ik laat i.d.d. wel effe de kabels en bougies vervangen en hoop dat het dan opgelost is. Nogmaals bedankt.

Nico8119 (0), 12 jaar geleden

10 jaar is al heel wat! Aan de andere kant.. onze Carisma is al 15 jaar oud en rijdt nog steeds perfect :-)

Misschien toch even de gasklep reinigen. Voor zover ik weet is GDI niet bepaald probleemloos en is het bij sommige auto's noodzakelijk het inlaattraject te laten reinigen. Verder zijn de Carisma's prima autos!

C.Jonker (0) PRO, 12 jaar geleden

10 jaar is helemaal niks en moet gewoon super kunnen draaien.
Maar idd eeen GDI is niet probleemloos , op mitsubishi fora kun je veel dingen hierover vinden.
Verder goede auto's
Begin bij het simpelste en dat is onsteking en vervuiling

wim12199 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het schuren geluid aan het stuur is een gekend probleem en komt van de oliekeerring in het stuurhuis waar geen vet aan hangt en is te verhelpen door het stuurhuis uit de wagen te halen en gedeeltelijk open te doen en dus te smeren met vet.
Groeten.

Roelke79 (0), 12 jaar geleden

Pas op met die GDI motoren, prachtige techniek, maar wel gevoelig. Schijnen ook het beste te lopen op euro 98 (v-power, bp-ultimate etc). Op euro 95 vervuilt het gasklephuis en de EGR klep vrij snel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Carisma of stel zelf een nieuwe vraag.