Mitsubishi Colt: spontaan geen dashboard verlicht meer.

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v glxi

hallo allemaal,

Ik heb nu al een tijdje mijn colt 1.6 16v glxi, Voor een paar weken terug ging 1 lampje stuk van mijn dashboard verlicht namelijk die van de kachelstanden nou had ik hier niet zoveel last van dus nog niet gerepareert.

Maar nu heb ik gister een nieuwe subwoofer met versterker gemonteert omdat ik dacht dat de ouwe zooi stuk was deze brommde heel erg. nou alles gemonteert nog het probleem dus ik gekeken naar de radio. zodoende een andere radio gemonteert en probleem was weg alleen toen ik de andere radio monteert schoot precies op dat moment een draadje los + draad en doe komt tegen een beugel van dashboard dus zekering stuk van het radio gebeuren. dus de zekering vervangen en me radio dee het weer.

Nu zit ik dus spontaan door al dit gebeuren met het probleem dat geen enkel lampje brand van me dashboard verlicht en tevens ook de verlichting van me tellerunit, en ook doet mijn linker stadslicht het niet en ook me linker achterlicht brand niet.

Heb vandaag alle zekeringen nakeken alles was goed, ook heb de teller unitlos gehad en de lampjes nakeken maar die waren allemaal goed. ook gekeken of mijn lampjes stuk waren van het stadslicht en achterlicht links maar deze zijn ook gewoon nog goed.

Op het hele gebeuren van de dashboard verlichting zit wel een dimmer.
Is deze nu mischien stuk? Of zit er ergens in de auto nog een andere zekering kast?

en als de dimmer niet stuk is waar moet ik dan verder kijken..

Ik hoop dat iemand mij zo spoedig mogelijk kan helpen met dit probleem want heb er namelijk geen balle verstand van.

Ik hoor gauw van iemand,

alsvast bedankt,

Groeten Bryan

bryan4495

Geplaatst door bryan4495 , lid sinds 11 jaar geleden

4 Reacties

eddyarc, 11 jaar geleden

je hebt toch niet de verlichtingsdraad gebruikt als massa aan de radio?
koppel de radio eens terug af en kijk dan of je verlichting terug werkt .

bryan4495, 11 jaar geleden

ik gah zometeen even kijken ik had voor dat ik overal mee bezig ben gegaan een andere massa aangelegt voor me radio die heb ik natuurlijk verwijdert want ze vertelden dat dat het ook kon zijn ik heb gewoon de los liggende zwarte draad gepakt

gr bryan je hoort van me staks haal voor de zekerheid ook een andere dimmer op kan ik dat ook uitsluiten

bryan4495, 11 jaar geleden

nou heb gekeken of het de dimmer was maar die is niet stuk doet nog helemaal nix me dashboard verlichting ik gah straks of morgen kijken naar de massa draad of ik de verkeerde heb gepakt ik laat het weer weten of ik wat heb gevonden als iemand nog iets weet hoor ik het graag

gr bryan

bryan4495, 11 jaar geleden

nou probleem is opgelost met me stomme kop gewoon over de zekering kast onder de motorkap heen gekeken daar zat dus wel een kapotte zekering

toch bedankt voor de moeite ]

gr bryan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.