Mitsubishi Colt: Startproblemen Colt 1.3 1998

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 GLI

Goedenavond,

Sinds enkele weken heeft onze Colt last van Startproblemen. Het is begonnen nadat de accu een keer helemaal leeg is geweest. Hierna heeft de colt startproblemen gekregen.

De accu is doorgemeten en werkt naar behoren, is een Varta van 2 jaar oud.

Bij het omdraaien van de sleutel gaat alles prima wereken, alle stroomverbruikers slaan aan (ook al geprobeerd met alles uit) en de startmotor draait ook netjes rond. De ene keer start de auto super snel zoals normaal, de andere keer na wat langer ronddraaien van de startmotor, soms na wat gas bij geven. Het is eigenlijk een willekeur.
Heeft iemand enig idee waar dit aan kan liggen? voordat ik de auto naar een garage wil brengen wil ik wel een klein beetje weten waar ik het moet zoeken. Zelf dacht ik aan de computer, schijnt vaker voor te komen bij een colt?

Alvast bedankt!

Dit was een bericht op een ander forum, hieronder de volgende stappen die gedaan zijn:

Zo we zijn weer een stapje verder, hopelijk.

De rotor en verdelerkap zijn vervangen. Heeft het probleem echter niet opgelost maar was wel nodig (aldus de garage)

mijn 'beun de haas' (sleutelt voor de hobby aan auto's en dus geen professional) is weer terug van vakantie en hebben gisteren even alles, voor zover mogelijk, nagekeken.

Ik heb hem opgehaald en de motor laten draaien, dit om eventueel startproblemen te voorkomen alvorens we in de werkplaats waren. Na een kopje koffie buiten gekomen loopt de auto niet meer, raar! Wederom startproblemen maar na een kwartiertje toch aan de praat gekregen en zonder problemen weer gereden.

Bougies zijn gecontroleerd en alles vonkt. Bougies zelf zagen er nog prima uit (immers zitten er nog geen jaar in) benzinetoevoer doet het ook, bij het starten hoor je de pomp aanslaan en ook komt er benzine uit de slang.

Wat is nu het probleem? we weten het nog niet zeker. Wel hebben we alle massa kabels los gehad en schoon gemaakt. Immers geen massa op het blok = niet starten en wel startmotor ronddraaien. Daarna de ECU opnieuw ingeleerd. Daarna uiteraard starten en lopen. We gaan de komende week zien of de problemen weg blijven.

Kan een massa probleem het probleem zijn van willekeurig starten?


Volgende stap:

Vandaag helaas weer problemen. Als de auto koud is, is het starten en lopen. Zorda de motor echter warm is en hij enkele (5-10) minuten uit is geweest start hij niet. Een half uur later is het weer starten en lopen.

Nu de auto bij mijn ouders aansloeg, voordat we naar huis gingen, even laten lopen. Willen we daadwerkelijk weg gaan is hij uitgevallen, en je raad het al, niet te starten.

Deze week de garage maar bellen om te kijken wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. We hebben zelf niet de apparatuur om het een en ander uit te lezen.

Kan de brandstoffilter dit probleem veroorzaken? Deze zalvast nog origineel of in ieder geval antiek zijn. Andere suggestie zijn ook welkom!

jarnoootje

Geplaatst door jarnoootje (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 9 jaar geleden

Ik begrijp dat de startmotor wel rond gaat , maar de motor niet aanslaat ?
Als hij niet aanslaat , vonken de bougies dan wel ? is me niet helemaal duidelijk.
Lijkt op iets dat warm wordt en dan de geest geeft.
Ik heb zelf al een keer mee gemaakt dat het aan de ontsteking/bobine lag , unit zit in het in het ontstekingshuis zelf.

jarnoootje (0), 9 jaar geleden

Goedemorgen,

Even een wat duidelijkere omschrijving.
Het is allemaal begonnen nadat de accu een keer helemaal leeg is geweest, of dit er mee te maken heeft durf ik nu niet te zeggen.

Als de motor koud is, is het starten lopen. Als de motor een tijdje gedraaid heeft en op bedrijfstemperatuur is geweest en je hem uitzet kun je direct daarna weer starten. Ben je echter 10 of later start hij niet meer. De startmotor draait wel rond maar hij slaat niet aan. Wacht je vervolgens nog zo'n 20-30 minuten is het weer starten lopen.

Wat is er tot nu toe gebeurd:
- Accu gecontroleerd, inclusief schoonmaken polen/aansluitingen.
- Bougies en kabels gecontroleerd, geen slijtage aan te zien, zijn een jaar geleden vervangen
- Rotor en verdelerkap zijn vervangen
- Massa kabels gecontroleerd en schoongemaakt

Wat kan het zijn?
- lekkende verstuiver
- brandstofpomp

Iemand andere ideeën.

Restless (0), 9 jaar geleden

Ik ga er vanuit dat het een benzine versie is. Brandstofpomp en verstuiver hoort meer bij een diesel.

Heb je alle bij de zoekterm "inleren" gezocht op deze site bij Mitsubishi? Mogelijk biedt " inleren" soelaas

Inleren: Na het loshalen/vast maken van de accupool 10 minuten stationair laten draaien. Tijdens het inleren zie je het toerental enigzins schommelen.

Bij een Space Star met dezelfde motor moest dat ook na het vervangen van de accu.

Na het loshalen/vast maken van de accupool 10 minuten stationair laten draaien zonder stroomverbruikers. Tijdens het inleren zie je het toerental enigzins schommelen.

Of een niet goed sluitende waterthermostaat. We hebben een Colt gehad die probleemloos liep als hij dagelijks gebruikt werd. Stond hij echter een paar dagen stil dan sloeg de auto bij gebruik na een paar kilometer af en was hij moeilijk weer te starten. Later bleek de thermostaat dus niet goed te sluiten bij koude motor (thermostaatmeter kwam ook niet in het midden van de schaalverdeling, later na vervangen wel). Ik zag dat er ook kleine koelwaterleidingen ter hoogte van het gasklephuis liepen. Ik vermoed dat het koude water invloed had op de instellingen van de gasklep enz.

Zijn leuke auto's dus ik hoop dat je het probleem vindt.

jarnoootje (0), 9 jaar geleden

Inleren is al, meerdere malen, gebeurt. Overigens gaat dat iets anders dan op menig forum staat maar dat terzijde.

Hoop vandaag wat te horen van de garage, want zelf komen we er helaas niet uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.