Mitsubishi spacewagon glxi: stroomvoorziening

Bouwjaar: 1995

Mijn spacewagon kwam tot stilstand, alle elektrische onderdelen gingen vreemd doen, toerenteller op hol. Accu bleek leeg. Nieuwe accu gemonteerd. Dynamo levert 15 volt en op de accu meet ik 12 volt. Het gekke is dat interieurverlichting en deurvergrendeling niet meer werkt bij contact aan en stationair. Op het moment de 3000 tpm is bereikt wel verlichting, maar dan brand het accu-symbool in het dashboard en die blijft dan ook aan.
Heeft iemand tips???

Valck

Geplaatst door Valck , lid sinds 19 jaar geleden

3 Reacties

jan5047 PRO, 18 jaar geleden

vermoedelijk toch een dynamo storing of een slechte verbinding in de bedrading
succes jan

michaelluijendijk, 18 jaar geleden

je zegd dat je 15 volt meet. maar heb je ook de laadstroom gemeten?je kunt nl wel voltmeten maar spanning laad de accu niet op dat word verzorgd door de ampere's.Dus eerst laadstroom meten,je moet toch wel aan de 35 A kunnen komen.Maar je verhaal klinkt inderdaad als een defecte dynamo.

michael

Valck, 18 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties. Rarariteit! De accu werd niet bijgeladen. De dynamo bleek in orde.....maar er was een breuk in de hoofdzekering (links voor in de motorruimte). Blijkbaar met toename van het toerental ontstond er wel een (brug)verbinding.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.