Mitsubishi spacewagon glxi: stroomvoorziening

Bouwjaar: 1995

Mijn spacewagon kwam tot stilstand, alle elektrische onderdelen gingen vreemd doen, toerenteller op hol. Accu bleek leeg. Nieuwe accu gemonteerd. Dynamo levert 15 volt en op de accu meet ik 12 volt. Het gekke is dat interieurverlichting en deurvergrendeling niet meer werkt bij contact aan en stationair. Op het moment de 3000 tpm is bereikt wel verlichting, maar dan brand het accu-symbool in het dashboard en die blijft dan ook aan.
Heeft iemand tips???

Valck

Geplaatst door Valck (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Space Wagon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan5047 (0) PRO, 19 jaar geleden

vermoedelijk toch een dynamo storing of een slechte verbinding in de bedrading
succes jan

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

je zegd dat je 15 volt meet. maar heb je ook de laadstroom gemeten?je kunt nl wel voltmeten maar spanning laad de accu niet op dat word verzorgd door de ampere's.Dus eerst laadstroom meten,je moet toch wel aan de 35 A kunnen komen.Maar je verhaal klinkt inderdaad als een defecte dynamo.

michael

Valck (0), 19 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties. Rarariteit! De accu werd niet bijgeladen. De dynamo bleek in orde.....maar er was een breuk in de hoofdzekering (links voor in de motorruimte). Blijkbaar met toename van het toerental ontstond er wel een (brug)verbinding.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Space Wagon of stel zelf een nieuwe vraag.