Mitsubishi Colt: terugvallen toerental Mitsubishi Colt 1.8 Gti

Bouwjaar: 1992

Ik ben de trotse eigenaar van een 1.8 Colt Gti (bouwjaar Maart 1992, ronde model).
Enige tijd geleden stond ik echter met problemen stil langs de snelweg, mijn accu was aan zijn einde gekomen. Met het vervangen van de accu en het afregelen van de stappenmotor/reinigen gasklephuis was dit gelukkig verholpen. Nu al weer een groot aantal kilometers later merk ik dat bij stationair draaien van de motor het toerental soms ver terug valt (naar ongeveer 200 toeren) soms zie ik daarbij ook de koplampen dimmen, de motor lijkt zich dan terug te regelen en vervolgens klimt het toerental weer iets omhoog maar blijft vrij laag. Even gasgeven heeft dan weer hetzelfde gevolg... Graag hoor ik of iemand ervaring heeft met dit probleem, alle info is welkom. En als er iemand nog een mistlamp-glas voor dit model heeft liggen hoor ik het graag!!
Bij voorbaat dank!

Kees6217

Geplaatst door Kees6217 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Colt? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Bat 21 (0), 19 jaar geleden

Opnieuw inleren

LancerGTI (0), 19 jaar geleden

'k heb hetzelfde verschijnsel bij m'n 1.8 Lancer Gti uit 94 (zelfde blok).

Die van mij sloeg tot een maand of 2 terug telkens af als je de koppeling in trapte bij een koude motor. Hij bleef ook niet lopen na het starten (moest 20 seconden gas bijgeven). Was al zo toen ik hem kocht.

Hiervoor heb ik de LMM en de temperatuursensor vervangen (meteen ook dat vette K&N filter vervangen voor papier) en een andere lambda sonde geprobeerd. Dit gaf een marginaal effect. Toen m'n eigen stappenmotor laten reviseren (goede type was niet 2e hands leverbaar) en na veel inleren en reinigen van het gasklephuis hem zo ver gekregen dat ie netjes het toerental regelde.

Dus dit heeft denk ik met je stappenmotor te maken.

Sinds een maand zakt het toerental bij mij ook weer heel diep terug bij het intrappen van m'n koppeling bij een koude motor. Het starten gaat nog steeds prima, dus ik zou zeggen dat die stappenmotor fysiek igg niet kapot is.

Dan vind ik dat opnieuw inleren wel een goed idee, maar waardoor kan de stappenmotor zijn kunstje dan verleerd zijn? Is dat vervuiling?

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.