Mitsubishi Colt: 1.3 gli nieuw model slaat af en stottert

Bouwjaar: 1992

Beste allemaal,

Me vrindin heeft eind vorig jaar particulier een colt gekocht eerste instantie een pracht autootje, rijd lekker ziet er goed uit. Maar na 3 weken bleek het uiterlijk bedrog te zijn geweest de moter viel willekeurig uit op de vreemdste momenten in de stad bij het afremmen, zelfs op de snelweg met een snelheid van 120km. Eerst bij een gewone garage gebracht, die kon het probleem niet verhelpen dacht dat het de ontsteking was maar stuurde ons door naar de dealer [oudshoorn leiden]. Wij dus vol goede moed naar de dealer, aangekomen dachten ze eerst aan de gasklep, maar dat was het toch maar niet ze zouden de ontsteking en ECU opsturen naar een bedrijfje die ze helemaal kon doormetenen en maken mocht er een probleem gevonden worden. Er werd inderdaad een probleem gevonden zo werd ons verteld en dat was verholpen door dat doormeet bedrijfje. Even tussenstand dit is ongveer na 2 maanden bij de dealer te hebben gestaan! Ze belde op en hij was goed bevonden na de diverse proefritjes, wij halen hem op de eerste rekening [500 euro]. Wij rijden ermee weg hij doet het 2 dagen goed en toen begon het gedonder weer. Wij weer terug want ik neem aan dat er garantie op zo'n reparatie zit. 2 maanden later worden we gebeld dat ze hem een paar keer gestart hebben wat draden gecontroleerd en dat die het prima deed, dus wij hem weer halen nou dezelfde avond nog viel die alweer 3 keer uit en vaak pas weer starten na of 5min, 15min of zelfs een half uur. Wij nog even wachten met terug brengen wat hij deed het gewoon bij de dealer zeiden ze dus we gingen twijfelen aan onszelf maar na 2 weken was het niet meer uittehouden elke rit die je maakte koste je een uur extra met wachten tot dat die weer starte. Om gek van te worden. Toen heb ik hem tussen kerst en oud en nieuw weer gebracht in die tussen tijd van test rijden door onszelf had ik ze wel op de hoogte gehouden dat het probleem er nog steeds was. Nou nu heb ik hem gister opgehaald ze hebben de gasklep schoongemaakt alle sensors schoongemaakt en testritjes gemaakt een prima auto zggen ze dus wij dachten nou dit moet het dan zijn. Nou vergeet het maar dezelfde avond gister dus viel die alweer 3 keer uit stotteren utislaan lampje gaat branden maar die brand niet lang genoeg zeggen ze dus er komt geen foutcode te staan.

Ik zoek hulp ik weet het niet meer, moet ik hem weer terug brengen of mijn geld terugvragen voor de zogenaamde goede reparatie van 500 euro???

mvg
Koen

Geplaatst door

koendesign (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

misschien een gek idee, maar probeer de auto eens exact volgens het istructieboekje te starten en vraag eens aan de garage hoe zij de auto starten (bv gaspedaal onderin of zo)

sjaak10918 0
badge

19 jaar

Bedankt voor de tip ik ga het vanavond meteen proberen als ik het instructie boekje kan vinden, de garage heeft nu aangeboden om samen een stuk van ongeveer een uur te gaan rijden.

Bedankt

koendesign 0

19 jaar

probeer eens een andere mits garage in de buurt.
misschien vinden zij het wel

peter8792 0
badge

19 jaar

ja daar heb ik ook al aan zitten denken maar jah wat doe ik dan met de het betaalde bedrag van 500 euro voor de zogenaamde reparatie??

koendesign 0

19 jaar

je zal toch eerst je eigen garage weer de kans moeten geven anders ben je zekr de 500 euro kwijt.
Hoe ging het starten volgens instructieboek en het stuk rijden samen met de garage ?

sjaak10918 0
badge

19 jaar

ja ik blijf ook gewoon bij me eigen garage, maar het starten volgens instructieboekje had geen effect. Het proefrijden met de garage daar integen wel tenminste ze hebben weer wat nieuws gevonden ze stonden helemaal versteld toen die afsloeg tijdens het rijden [ga je toch afvragen of ze hem dan wel goed zelf getest hadden] maar ja. Hij gaf nu eindelijk lang genoeg een foutcode en die hebben ze uitgelezen en dat was code 32 iets met laaddruk sens. of zo. Nu heb ik vandaag weer gebeld en hij vertelde mij dat ze hebben ontdekt dat het de NAP is vraag me niet wat het is maar het schijnt iets met vaccuum en een relais te maken te hebben. Nieuwprijs van een NAP iets van 240 euro nu zijn ze op zoek naar een 2dehands.
Dus ik ben benieuwd hoelang dat gaat duren.

koendesign 0

19 jaar

Nou we rijden nu bijna een week zonder problemen, het scheen de NAP of MAP te zijn. Voorlopig zijn we blij maar we kregen wel meteen weer een rekening van 250 euro maar die heb ik nog niet betaald, eerst testen en ben er toch niet over eens hoe dat is gegaan met dan die vorige reparatie van 500 euro!!

Maar voorlopig doet die het nu nog even een vertrouwen opbouwene met de Colt.

koendesign 0

19 jaar

Ik heb dat probleem ook gehad met mijn Colt 1.3 GL uit 91 dat hij zonder reden ineens afsloeg zonder slag of stoot...daar bleek een onstekingskabel doorgebrand te zijn dus soms maakte hij geen contact meer.

OxygeneFRL 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Colt of stel zelf een nieuwe vraag.