Mitsubishi pajero: tikkertje...

Bouwjaar: 2000

Ik heb hier een Mitsubishi Pajero 2800 met een 4m40 motor.
De klacht is dat er bij ong. 2000 toeren een tikkerend geluid in de motor komt. Het is een metaalachtig geluid, onevenredig aan het motortoerental.....met de stetoscoop lijkt het achteterin de motor (4e cilinder) het hevigst. Wie weet ?

marco van sambeek

Geplaatst door marco van sambeek (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Pajero? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ERWIN2924 (0) PRO, 19 jaar geleden

belast, of onbelaste motor, koppeling in of niet in getrapt, kleppen speling al eens gecontroleerd, wordt nog wel eens overgeslagen.
laat het weten aub

marco van sambeek (0) PRO, 19 jaar geleden

Sorry Erwin, laat antwoord.
Onbelast is het iets duidelijker. koppelen geeft geen verschil. Klepspeling was goed. We hebben wel de hydr. kettingspanner vervangen, omdat het leek dat de ketting klapperde, maar geen succes.....rare storing.....klant weet niet wat ie wil en rijdt nogsteeds met de auto.....nog niet echt opgelost dus.

mrmulba (0), 19 jaar geleden

Het kan mogelijk zijn dat een olieschraapveer vervuild is waardoor de olie niet goed de pistonpen kan smeren. Boeltje gaat dan vastzitten en kan resulteren dat in sommige omstandigheden de rok van de zuiger tegen de cilinderwand klapt zodra de krukas door bdp of odp zwaait

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.