Mitsubishi Eclipse: trillen bodem

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Tijdje terug heb ik schade gereden aan mijn auto en de wagen moest worden rechtgetrokken. De auto was héél klein beetje krom. Maar sindsdien trilt de auto boven de 30 km/u in de bodem (maar bijna niet in het stuur). Volgens mij komt het geluid links voor vandaan. Je voelt het ook bij de plek waar de pedalen zitten. Ook heb ik het gevoel dat het trillen wordt veroorzaakt door iets (wat ik in dit geval X noem) wat op-en-neer gaat. Je kan het horen. Als je afremt (bijvoorbeeld voor het oprijden van een rotonde) dan hoor je dat X langzamer op-en-neer gaat bewegen en het trillen wordt ook langzamer. Ik heb de wagen op de brug gezet maar ik kon geen los zittende delen ontdekken. Ik heb geen idee wat het nog meer kan zijn. Wie kan me hierbij helpen?

Met vriendelijke groeten,

Wais

wais

Geplaatst door wais (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mitsubishi Eclipse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Wais ,Aandrijfas krom ,uitlaat onder spanning, deuk in de velg binnenzijde, is de wagen uitgelijnd. Klopt de spoorbreedte nog. Succes.

wais (0), 14 jaar geleden

Hallo Punt,

Bedankt voor uw reactie.

Ik denk niet dat het de uitlaat is want ik voel duidelijk een ritmische trilling. Na het ongeluk heb ik niks aan de uitlaat veranderd. Alleen de kat los gehaald en weer vast gedraaid. Ik voel duidelijk iets op-en-neer gaan. Dus kan het de aandrijfas zijn? Mocht dat het geval zijn, is het moeilijk om die te vervangen en kost zo'n aandrijfas veel? En misschien het belangrijkste. Kan het kwaad om zo te rijden? Deuk in de velg is weggehaald en het ging om de velg rechts-voor. Ik voel het duidelijk links. Bedoelt u met spoorbreedte de afstand van het wiel naar buiten? Ik weet namelijk niet zo veel van uitlijnen.

Met vriendelijke groeten,

Wais

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Als zelfs de bodemplaat er van beweegt zou ik er zeker werk van maken. Opmerking over die uitlaat ,deze moet los zonder spanning onder de auto hangen.! Doe eens een prijsopgave aanvragen. Als u het zo aan mij vraagt ,niet zelf doen . Voor een kenner die het dagelijks doet wordt het toch niet duur. Groetjes.

wais (0), 14 jaar geleden

Hm....oke. Het beweegt inderdaad. Het is niet zo dat de hele auto op en neer gaat maar het is goed voelbaar. Ik las op problemcar.nl iets over het verkeerd rechtrekken van de auto. Dat het fout gedaan kon zijn en dat de auto daardoor trilt. Maar ik zal zeker even over de aandrijfas navragen. De uitlaat is niet aangepast dus kan het daar aan niet liggen. Maar weet u of het kwaad kan om zo verder te rijden? Want ik heb mijn auto dagelijks nodig.

Met vriendelijke groeten,

Wais

Hans4040 (300) PRO, 14 jaar geleden

Citeren is niet nodig als de tekst er vlak boven staat; gewoon direct antwoorden volstaat.

mvg
Hans.

wais (0), 14 jaar geleden

Sorry. Dat wist ik niet:).

wais (0), 14 jaar geleden

Ik heb nu de aandrijfas vervangen maar het trillen is nog steeds niet weg. Ik heb alles nagekeken en er zitten geen losse onderdelen die kunnen trillen. Er is nergens wrijving te vinden. Ik ben ten einde raad! Wie kan me verder helpen?

Met vriendelijke groeten,

Wais

wais (0), 14 jaar geleden

Hallo,

Het probleem is opgelost! Het was de wiellager rechtsvoor die het trillen veroorzaakte. De rechter wielnaaf was vervangen en er zat een kapotte wiellager in.

Met vriendelijke groeten,

Wais

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Wais ,had je die wagen zo terug gekregen van de schade-reparatie. Zijdelinks was ik ook wel bij schade repatie betrokken dan werden fuseestukken vervangen maar het lager dat was er vaak niet bij . De vergoeding was al afgehandeld en dat lager kwam er nooit heel uit. Hoe werd het nu bij jou gedaan. Als je het wiel aan die kant op til was het toch gelijk hoorbaar. Groetjes.

wais (0), 14 jaar geleden

Hallo Punt,

Ik heb de wagen met behulp van een monteur gerepareerd. Mijn rechterwielnaaf was afgebroken. Ik heb er eentje bij de sloperij gehaald en die erin gezet. Helaas zat er een kapotte wiellager in. Toen die wielnaaf nog los zat had ik eraan gedraaid en ik hoorde al dat het niet helemaal soepel draaide. Ik was dus zowiso van plan om die wiellager te vervangen. Maar ik had zeker niet gedacht dat een wiellager die rechts zit, zoveel trilling links kon veroorzaken.

Met vriendelijke groeten,

Wais

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Eclipse of stel zelf een nieuwe vraag.