Mitsubishi pajero 3.2did: tussenbak werkt (soms) niet,met mut bij SS code 33

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 4m40,A/T

klant kwam binnen met klacht dat tussenbak lampje blijft branden en met de normale procedure (welke op de deur staat),gaat het lampje ook niet uit.
we hebben de auto ook proberen te resetten door de auto met alle wielen vrij van de grond en dan stationair te laten lopen,maar dit heeft ook geen succes.
uitgelezen met de mut,geeft code 33 aan,procedure wph niet geheel duidelijk.
code 33 heeft te maken met elektrisch over schakelen van 2H,4H,4Hllc,mijn vermoeden is dat de schakelaar stuk is,maar weet het niet zeker ,want de storing bij de datalist is af en toe weg(code 33 is niet te verwijderen).als iemand het probleem kent,hoor ik het graag.

MVG LDR

LDR

Geplaatst door LDR PRO , lid sinds 15 jaar geleden

3 Reacties

wim12199 PRO, 15 jaar geleden

Misschien toch even het type wagen en bouwjaar vermelden, dit werkt gemakkelijker.

wim12199 PRO, 15 jaar geleden

Er zitten in de tussenbak 5 electrische contacten die de weg van de electrische motor volgen, als er een contact tussen zit die geen contact geeft bij de desbetreffende schakeling (bv van 2wd naar 4wd)weet de ecu niet wanneer de motor moet stoppen en blokkeert de ecu de handeling. De ecu doet als waarschuwing voor de chauffeur het midden differentieel lampje branden. Welke mut heb je?

LDR PRO, 15 jaar geleden

je verhaal klopt helemaal,het probleem is opgelost, de schakelaar v/d 2 naar 4wd is stuk,probleem verholpen ,weer blije klant.

WIM BEDANKT VOOR HET MEEDENKEN

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Pajero of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.