Mitsubishi Grandis 2005: zoemend en tikkend geluid achter midden dashboard

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4G69, Motorinhoud (cc): 2400, Vermogen (kw): 121

Hi
Sinds een paar weken komt er, met contact aan maar ook bij draaiende motor, een onregelmatig tikkend geluid vanuit t midden van de dashboard, dat te vergelijken is met het knipperend geluid van de knipperlichten maar dan onregelmatig. Ook als je de motorkap opend, klinkt er een zoemend geluid vanachter de motor ter hoogte van de dashboard in t midden.

Heeft iemand een idee wat t zou kunnen zijn?
Accu en dynamo zijn deze week vervangen en geluid is er nog steeds.
O ja, en af en toe onder t rijden gaat de linker buiten spiegel voor ongeveer 15 seconden kleine bewegingen maken alsof die uitslaat maar niet verder kan. Alsof t aangeeft dat er een probleem is maar ik weet niet wat.

Geplaatst door

PapaTim (50)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Onregelmatig tikkend geluid is "vermoed ik" een stel motortje van de ventilatie kleppen, tandwiel van het stelmotortje versleten, waardoor hij zijn juiste positie niet meer vind, stel motortje blijft dan afregelen en veroorzaakt een onregelmatig tikkend geluid,
probeer het geluid eens precies te localiseren onder het dashbord,
ergens aan het kachelverdeel huis van de ventilatie/ lucht verdeling,
wat betreft de buitenspiegel, je bedoeld dat het spiegel glas (zonder bediening van de verstel knop) uit zich zelf beweegt / versteld ?

limbra 1130
vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mitsubishi Grandis of stel zelf een nieuwe vraag.