Motorfiets: Lambdasonde- Katalysator - CO vraagje

Hallo slimme mannen hier,

Heb een motorfiets FJR1300 en wou er een foutcode uit wissen (dit ter zake) en je hebt in dat menu op de display nog een optie nl: CO.
Je kan dus de foutcodes zelf wissen met men motorfiets
Nu heb ik met men stomme kop zitten prutsen in die CO(wist niet dat dit kon), daarna pas opgezocht op het net

http://www.fjr1300.info/howto/co_adjustm...

en gezien dat je hiermee de waardes van de CO verzet.
Dit kan je cilinder per cilinder doen en een waarde toekennen van -120 tot +120, ik heb alle cilinders op 0 gezet omdat ik niet meer weet hoe ze stonden.

denken jullie dat dit problemen gaat geven, de motor heeft een katalysator zoals je wel weet.
De Lambdasondes meten toch het mengsel en geven toch een wisselend signaal (+ of - 0,8Volt) door aan de CRE die dan het mengsel al dan niet verrijkt of verarmt.

Volgens mij zou je moeten een co meter voor de kat in elke uitlaatbuis steken en zo de waarde's terug aanpassen zodat elke cil dezelfde waarde heeft.
Het probleem is dat er geen gaten zijn in de uitlaatbochten om co meter in te plaatsen.

Ik heb reeds eens gebeld naar een vriend ook met FJR en bij hem stonden ze niet op 0 maar ook niet op 10 dus zoveel verschil zal het niet zijn volgens mij.

Wat is jullie mening hierover: Waarom kan men bij een auto of motor toch de co regelen als de CRE ze constant bijregelt.

THX

V4-lover

Geplaatst door V4-lover (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Motorfiets FJR1300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het geen zelflerende functie? Hoeveel Lambda sondes zitten er voor de kat? Eén voor elke cilinder (dan is er niks aan de hand) of slechts één voor alle 4? In het laatste geval heb je mogelijk een probleem.

Wat je kan doen is een proefrit maken en dan kijken of alle bougies een gelijke kleur hebben; dan is er weinig aan de hand.

V4-lover (0) PRO, 18 jaar geleden

1 vooralle 4

V4-lover (0) PRO, 18 jaar geleden

De vraag is indien ik in de uitlaatbochten 4 pluggen plaats en met co meter meet (met afgekoppeklde secundaire lucht) hoeveel de waarde van de co dan moet zijn.

Nergens een waarde te vinden

V4-lover (0) PRO, 18 jaar geleden

heb me bevraagd: 2,5%

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Motorfiets FJR1300 of stel zelf een nieuwe vraag.